Bradley Cooper'i Afrin'de öldürdüler!

Bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı şakaya gazete ve televizyonlarda kendisini Ortadoğu uzmanı olarak tanıtan gazeteciler de atladı.

Bradley Cooper'i Afrin'de öldürdüler!

HABER MERKEZİ- Sosyal medya dün akşamdan beri "Buseya dağında ölen" ABD'li oyuncu Bradley Cooper'i konuşuyor. Tabii ki tivitterden gördüğü her bilgiyi çek etmeden doğru kabul eden Türkiye medyasını da..

Her şey, Cooper'in rol aldığı 'American Sniper' adlı filmden bir kare ile "ABD'li eski özel kuvvetler mensubu Buseya dağında öldü" diye paylaşılan bir tivitle başladı. Bu tiviti doğru kabul eden bir çok kullanıcı çeşitli yorumlarla paylaştı. Ancak söz konusu tiviti bazı basın organlarının da doğru kabul edip haber yapması dikkat çekti. CNN Türk, Aydınlık, Sputnik, Yeni Akit de onların arasında yer aldı.

'Ortadoğu uzmanı' akademisyen ve gazeteci Bora Bayraktar da söz konusu tiviti paylaştı ve "Türkiye'nin karşısında kimler var, kimlerle savaşıyor" dedi.

Bradley Cooper'i Afrin'de öldürdüler! - Resim : 1

Ancak kısa süre sonra 'Eski ABD özel kuvvetler komutanı' diyerek paylaşılan fotoğrafın ABD'li oyuncu ABD’li oyuncu Bradley Cooper olduğu ortaya çıktı. O kare 2014 yılında yayınlanan 'American Sniper’ filminden alınmıştı.

Bunun üzerine Bayraktar tivitini kaldırdı ve "Eski ABD ozel kuvvetler mensubu Eddie Bragdon Zana Rizgar kod adlı YPG’li terörist Buseya daginda etkisiz hale getirilenler arasinda. Terör örgütünün haberde kendi kullandığı resim üzerinden yapılan manipülasyona takılmayın" diyerek yeni bir tivit attı.

Amerikan Newsweek dergisi, haberin çıkışının sahte bir tweet olduğunu iddia etti. Sosyal medya ve Türk basınında dolaşan bilgiyi Newsweek’e değerlendiren Freedom House direktörlerinden Nate Schenkkan, "Bu garip bir olay" diyerek, haberin ‘Bird Person’ isimli bir kullanıcının yaydığı yanlış bilgiden kaynaklandığını söyledi. Gazeteci Amed Dicle de, Twitter da yaptığı yorumda, "Olay şu; Kürt twitter kullanıcısı, bir film karesinden foto alarak 'ABD'li YPG savaşçısı Burseya dağında şehit oldu' diye twit attı. Ve Türk medyası da sazan gibi bunu haber yaptı! Oysa; O twit şakaydı, öyle 1 YPG'li, öyle 1 olay yok, foto da film karesinden.." ifadelerini kullandı.

afrin şaka