DEDAŞ ve Türk Telekom kazıları Siverek'te şoförleri isyan ettirdi: '20 günde bir tamirciye gidiyoruz'

Siverek'te servis şoförleri, DEDAŞ ve Türk Telekom'un altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların araçlarına verdiği zarardan şikayetçi. Tamircilere binlerce TL fatura ödediklerini anlatan şoförler, belediyeden çözüm bulmasını istiyor.

DEDAŞ ve Türk Telekom kazıları Siverek'te şoförleri isyan ettirdi: '20 günde bir tamirciye gidiyoruz'

Ali GÜZEL

URFA - Urfa'nın Siverek ilçesinde DEDAŞ ve Türk Telekom'un altyapı çalışmaları sırasında kazılan yollarda çukurlar oluştu. Delik deşik olan yollarda araçlarının zarar gördüğünü belirten servis şoförleri dün Halid Bin Velid Camisi önündeki yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Belediye yetkilileri şoförlere yolların en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi.

'BOZULAN YOLLAR YAPILMIYOR'

Artı Gerçek'e konuşan servis şoförü Kadir Tata, "Siverek'te 90'lı yıllarda yollar nasılsa şu anda da öyle. Saraykent, Ayvanat ve Yenişehir başta olmak üzere bütün mahallelerde yollar bozuk. Biz öğrencileri almak için ara sokaklara girmek zorunda kalıyoruz ama yollar bozuk ve araçlarımız zarar görüyor. DEDAŞ ve Telekom'un alt yapı çalışmalarından sonra bozulan yollar yapılmıyor. Sürekli tamirciye gitmek zorunda kalıyoruz. DEDAŞ'a gidiyoruz, 'Biz yolun yapılması için belediyeye ödeme yaptık' deniliyor. Siverek Belediyesine gidiyoruz fakat bir yetkili ile görüşemiyoruz" dedi.

'ACİL OLAN YERLERİ YAPSALAR YETER'

Seslerini duyurmak için eylem yaptıklarını anlatan Tata, "Aylardır belediyeye gidiyoruz, belediye başkanına ulaşamıyoruz. Öğleden sonra kepçeler geldi ama 15 dakika çalıştıktan sonra gitti. Ellerindeki asfaltın az olduğunu, yeniden geleceklerini söylediler ama bugün halen bir çalışma göremedik. Sanırım gözümüzü boyamaya çalıştılar. Biz 'Hepsini yapın' demiyoruz, acil olan yerleri yapsalar yine yeter. Bazı yerlerden arabalarımız hiç geçmiyor. Okullar açıldığından bu yana böyle bir sorunumuz var" diye konuştu.

Kadir Tata

'BİR AMARTİSÖR 5 BİN TL'

Siverek'in en eski servis şoförlerinden biri olduğunu söyleyen Muharrem Gültekin de tamirciden çıkamadıklarını dile getirdi. Gültekin, şöyle konuştu:

"Belediyenin bozulan yolu düzeltmesi gerekiyor ama yapmıyorlar. Neredeyse 20 günde bir tamirciye gitmek zorunda kalıyoruz. Bozuk yollar nedeniyle araçlarımızın bazı aksamları sık sık hasar görüyor. Mesela amortisör değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bir amortisör ortalama 5 bin TL. Ön takıma baktırmaya korkuyorum çünkü 40 bin TL gibi bir maliyeti olacak. Ben bu kadar para kazanmıyorum ki. 300 binden fazla nüfusu olan bir ilçeyiz ve bir yolumuz bile yapılamıyorsa yazıklar olsun."

Muharrem Gültekin