Demirören Medya işten attığı işçiye tazminat davası açtı: Şirketin ticari itibarını zedelemiş
Demirören Medya, yönetim katında 'halıyı kirlettiği' gerekçesiyle işine son verdiği güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer hakkında 25 bin TL manevi tazminat davası açtı.
Rıfat DOĞAN
ARTI GERÇEK- Demirören Medya, işine son verdiği Zeynep Tüzer ve bu konuyu haberleştiren beş haber sitesi hakkında 'şirketin ticari itibarını zedelediği' gerekçesiyle toplam 275 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.
Bir süredir hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Demirören Medya'da bir yıldır 'Talon' adlı firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, iddiaya göre yönetim katında 'pis ayakkabılarıyla halıyı kirlettiği' gerekçesiyle şikayet edilmiş ardından işten atılmıştı.
İŞTEN ÇIKARDILAR ÜSTÜNE BİR DE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR
Bu gelişmeden sonra Tüzer ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında haberler yayınlanmıştı. Demirören Medya, hem güvenlik görevlisi Tüzer hem de beş haber sitesi hakkında bu haberler nedeniyle davacı oldu. Demiören Medya avukatları, toplam 275 bin TL’yi bulan manevi tazminat talepli dava dilekçelerinde davalıların müvekkil şirketin marka ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ve şirketin ticari itibarının zedelediğini iddia etti.
İşten atılan güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer’den 25 bin TL manevi tazminat talep eden avukatlar diğer davalıların her birinden ayrı ayrı 50 bin manevi tazminatın yayın tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte tahsil edilmesini istedi.
NE OLMUŞTU?
Bir süredir hak ihlalleriyle gündeme gelen Demirören Medya'da güvenlikte çalışan Zeynep Tüzer, yönetim katında 'halıyı kirlettiği' iddiasıyla şikayet edilmiş ardından işten kovulmuştu.
Başından geçenleri Artı Gerçek’e anlatan Tüzer,"Bir hafta önce yani işten çıkarılmadan önce sabah 10-11 civarında her zaman ki gibi işim gereği yönetim katına kontrol amacıyla çıkıyordum. Yönetim katı dahil her yeri kontrol etmemiz lazım. Ben o yönetim katında dolaşırken Meltem Demirören’in asistanı Vuslat Orhan suratını asarak "burada ne işin var" diye sordu. Ben de "yanlış oldu kusura bakmayın" diyerek aşağıya indim. O sırada CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı ile karşılaştım ve ona da kafamı sallayarak merhaba dedim" ifadelerini kullanmıştı.
Görev yerine geri döndüğünde Murat Yancı ve Vuslat Orhan kendisini Demirören güvenlik müdürüne şikayet ettiğini ve onların da şirketi arayarak işine son verilmesini istediklerini belirten Tüzer, daha sonrasında yaşananları şöyle özetlemişti:
"Evde izinli olduğum bir gün telefon geldi ve şirkete gitmem istendi. Şirkete gittiğimde önüme iki tane belge koydular. Bir tanesi kıdem-ihbar tazminatı, biri de iş feshinin akdi belgesiydi. ‘Neden beni işten çıkarıyorsunuz, ne oldu’ diye sorduğumda Demirören güvenlik müdürü olan Zafer bey ‘pis ayakkabılarıyla halıya basmış, ne işi varmış orada ve biz bunu burada istemiyoruz’ şeklinde şikayet geldi’ dedi. Orada bu sözleri duyunca çok üzüldüm, gururum incindi. İşten çıkarılma gerekçesinde "lüzum gereği, iş akdinize istemeyerek son verilecektir" yazıyordu ancak bunun dışında hiçbir madde gerekçe gösterilmemişti."