Emekli amirallere ikinci soruşturma: Ellerinde en ufak bir delil yok
Montrö bildirisiyle ilgili 7 emekli amiralin evinde arama yapıldı.
ARTI GERÇEK - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 104 emekli amiralin ‘Montrö bildirisi’ne ilişkin başlattığı soruşturmada, 14 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bu sabah açıklamada ismi geçen amirallerin evine gelen polis arama tebligatını gösterdi. Polisin İstanbul'da Montrö bildirisiyle ilgili 7 amiralin evinde arama yaptığı öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada İstanbul, Ankara ve Muğla'da bulunan 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.
Sabah saatlerinde başlayan polis araması hakkında konuşan Avukat Hüseyin Ersöz, "Gelen polis, arama yapılacağını ve tebligat sonrasında gideceklerini söylemiş" diye konuştu.
Soruşturma kapsamında 11 müvevvkili olduğunu belirten Ersöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sabah kapıyı çalan bir kez daha sütçü olmadı. Emekli Amiraller Soruşturması’nda aralarında benim de müvekkillerimin olduğu bazı kişilerin evlerine polisin gelmesi ile güne uyandık. Gelen polis, arama yapılacağını ve "tebligat sonrasında" gideceklerini söylemiş. Şu an için bir gözaltı işlemi yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi yok. Ancak, gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılan bir soruşturmada, çoğu 65 yaş üstü olan kişilere, bir basın açıklamasından dolayı yaşatılanların geçmişte dahi başka örneğini bilmiyorum doğrusu" dedi.
Yapılan tebligata ilişkin bilgi veren Ersöz, "Aramaya gelen polisin yaptığı tebligatta, 22 Nisan günü Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 'müracaat etmemiz' isteniyor. Az çok Ceza Hukuku ile ilgileniyoruz fakat 'müracaattan' ne anlamamız lazım acaba? İfadesinin alınması mı? Yaşayıp göreceğiz bakalım" ifadelerini kullandı.
'DARBE YA DA MUHTIRA KONUSUNDA ELLERİNDE EN UFAK BİR DELİL YOK'
ARTI TV canlı yayınına katılan avukat Celal Ülgen de amirallere yönelik ikinci ev aramasının nedenini "Birinci gözaltı sırasında ifadesi alınan amirallerin ifadesinde geçen bazı isimler ve özellikle Whatsapp kayıtlarında konuşması olan ya da moderatör olarak olan kişiler seçildi. Bir de bildirinin yayınlanmasının ardından kınama yapmadık açıklamasını yapan TESUT Başkanı bir general gözaltında. Fakat bunlardan da pek bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum" diyerek anlattı.
Ülgen, "Şunu açıkça söyleyelim: Emniyet’in ya da savcılığın elinde darbe ya da muhtıra konusunda en ufak bir delil yok. ‘Acaba bir delil yaratabilir miyiz’ diye çaba bundandır. Herhangi somut bir kanıt bulunmamaktadır. Kin duygusuyla hareket ediliyor. Buradaki amaç suni bir gündem yaratmak. Buradan bir mağdur edebiyatı çıkarmak istediler fakat olaylar planladıklarının tersine gelişti. Daha çok amirallerin mağdur edildiğine dair kamuoyunda genel bir inanış doğdu. Bu nedenle de tutuklama yapılmadı, yoksa çok kolay tutuklama yapabilirlerdi." diye konuştu.