Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikası açılışı 'trend topics' oldu

Erdoğan, muhafazakar kesimlerin İsrail ürünü olarak sık sık boykot ederek yerlere döktükleri Coca Cola fabrikasının açılışını yapınca sosyal medyada büyük tepki gördü.

Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikası açılışı 'trend topics' oldu

HABER MERKEZİ- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta'da Coca Cola'ya ait fabrikasının açılışını yapması islamcı ve muhafazakar kesimlerin tepkisi ile karşılaştı. Son dönemlerde özellikle "yerellik" ve "millilik" vurgusu yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel içecek şirketi Coca Cola'nın açılışını yapması özellikle sosyal medya üzerinde en çok konuşulan konu oldu.

Erdoğan'ın Isparta'daki Coca Cola açılışı sırasında Rabia işareti yapması da sosyal medyada gündem maddelerinden biri oldu.

Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikası açılışı 'trend topics' oldu - Resim : 1

İslamcı ve muhafazakar camiada İsrail ürünü olarak bilinen ve İsrail devletinin Gazze’ye her saldırısı sonrası "İsrail malı" diyerek Coca Cola ürünlerini "protesto" amacıyla yerlere döken muhafazakar cenahta en belirgin tepkiyi Alpaslan Kuytul’un Furkan Vakfı gösterdi. Furkan Vakfı'nın twitterde açtığı #ErdoğanınCocaCola hastagı Türkiye'de ilk sıraya yükseldi.

Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikası açılışı 'trend topics' oldu - Resim : 2

Milli Görüş geleneğinin gazetesi Milli Gazete de Erdaoğan'nın Coca Cola fabrikasını açmasına tepki gösterekrek, "Coca-Cola’nın Filistin halkına zulmeden İsrail’e büyük finans desteği verdiği gerekçesiyle Türkiye kamuoyunda antipati duyulan bir tarafı da var. Bugün sosyal medya ağlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Coca-Cola fabrikasının açılışına katılacak olmasına yönelik tepki gösteriliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesi ise Erdoğan’ın açılışını yaptığı fabrikanın adını "Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri" olarak duyurarak Coca Cola'dan hiç bahsetmedi.

Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikası açılışı 'trend topics' oldu - Resim : 3

Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikası açılışı 'trend topics' oldu - Resim : 4

erdoğan