Esenyurt'ta site yönetimini silah zoruyla ele geçirip evleri sattılar

İstanbul Esenyurt'ta bir sitenin yönetimine silah zoruyla el konuldu. 212 daireyi 'ikiz satış' yöntemiyle 785 kişiye satan şebekeye altı ilde operasyon düzenlendi. 29 kişi gözaltında.

Esenyurt'ta site yönetimini silah zoruyla ele geçirip evleri sattılar

Artı Gerçek - İstanbul Esenyurt'ta bir sitenin yönetimini silah zoruyla ele geçirdiği öne sürülen şebekeye altı ilde yapılan operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Esenyurt'taki siteden daire satın alanlar, site yönetimine silah zoruyla el koyan şebeke yüzünden evlerine yerleşemedi. Sitedeki 212 daireyi 785 kişiye sahte 'ikiz satış' yaparak sattığı da öne sürülen N.A. ile Ç.Ş.'nin liderliğindeki şebeke üyeleri, bazı ev sahiplerini de silahla darbetti.

İKİ YILDIR YERLEŞEMİYORLAR

Parasını ödedikleri evlerine yaklaşık iki senedir yerleşemeyen mağdurlar, polise giderek şikayetçi olmuştu. Polis, şebeke üyesi 34 kişinin kimliğini iki yıl sonra tespit etti.

300 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şüphelilerin yakalanması için bu sabah İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Elazığ, Antalya ve Muş illerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, 58 adet çeşitli ebatlarda fişek, 24 adet kartuş ve çok sayıda çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (DHA)