'FETÖ’cü iş adamı 50 bin dolar rüşvetle serbest bırakılmış
‘Seri numaraları bilinen 50 bin dolar, polis gözetiminde İnan'a verildi. İnan'a ses kayıt cihazı yerleştirildi. Hakim parayı alınca, avukatla gözaltına alındı.’
Gazeteciler Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu’nun yazdığı yeni kitapta ‘FETÖ’cü olduğu belirtilen iş adamının yargılama sürecine ilişkin ilginç bilgiler yer aldı. Bir iş adamının 50 bin dolar rüşvetle nasıl serbest bırakıldığı anlatıldı, polislik sınavlarına ilişkin de dikkat çeken iddialarda bulunuldu.
‘HAKİM: POLİS VE SAVCI 15 GÜN İÇİNDE YENİ DELİL SUNACAK’
Tarikat müritlerinin polis yapılması ve bunların üniformalarıyla katıldıkları zikir ayinleri yazılan kitapta, ‘FETÖ'cü iş adamlarını kurtarmak için oluşturulan rüşvet ağı da şu örnekle anlatıldı:
"Fİ Yapı adlı şirketin patronu Fikret İnan, FETÖ soruşturması kapsamında hakim karşısındaydı. 5. Sulh Ceza Hakimi Hasan Akdemir, sorguya ara verdi ve odasına çekildi. Orada, İnan'ın ‘FETÖ'cü olmadığını' ve bu nedenle serbest bırakacağını, iş adamının avukatı Halil Canbolat'a söyledi. Gelin görün ki… Sorgu bittiğinde İnan tutuklandı. Ardından İnan'ın avukatı tekrar hakimin odasına girdi ve ‘Hani tutuklamayacaktınız?' diye sordu. Hakim Akdemir de ‘Polis ve savcı 15 gün içinde yeni delil sunacak, eğer olmazsa bizzat ben bırakacağım' diye vaatte bulundu."
POLİS GÖZETİMİNDE RÜŞVET VE OPERASYON
Kitapta, Fikret İnan'ın bu olaydan 3 ay sonra tahliye edildiği belirtiliyor ve ilk rüşvet olayı şu şekilde anlatılıyor: "Fikret İnan bakın ne yapacaktı? Gelin kendi ağzından dinleyelim:
‘Üstümde bulunan elektronik kelepçenin gece şarjı bitti. Adli kontrolü ihlal ettiğim gerekçesiyle dosyam savcılık makamına gitti ve tutuklanma riskim doğdu. Bu işte hakim Akdemir'in parmağının olacağını düşündüm. Avukat Halil Canbolat'ı aradım ve ‘Halil Bey, bu adam peşimizi bırakmayacak, beni tekrar hapse attıracak. Git bu adamla görüş, para verelim, kurtulalım' dedim."
Kitapta bu olayın ardından ‘FETÖ’ şüphelisi İnan'ın avukatı aracılığıyla, hakim Akdemir'e 50 bin dolar verdiği ve HSK'ye şikayet ettiği ifade edildi. Bunun üzerine başlatılan soruşturmadan sonra operasyonla rüşvetçi hakime şöyle suçüstü yapıldı:
"18 Nisan 2017. Fikret İnan, hakimin aracı avukatı Serap Bindal'ı aradı. Bindal'ın ofisinde buluşma kararı alındı. Seri numaraları bilinen 50 bin dolar, polis gözetiminde İnan'a verildi. İnan'a ses kayıt cihazı yerleştirildi. Hakim, parayı alınca, aracı avukatla gözaltına alındı."
‘POLİSLER SINAVDA BAĞLI OLDUKLARI ŞEYHİN ADINI VERİYOR’
Sözcü’nün haberine göre kitapta, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan bir mülakat da detaylarıyla yer aldı. Buna göre; sınava giren kişiler, soruların yanıtlarıyla birlikte bağlı oldukları tarikat ve şeyhin adını veriyordu. 3 bine yakın polis alınacaktı ama bu sefer tarikatların önüne set çekmek isteyen ve yeni FETÖ'lere izin vermemekte kararlı bürokratlar da vardı. İşte o olayın ayrıntısı:
‘O MÜRİTLER, 15 TEMMUZ’DAN ÖNCE POLİS OLDU’
"Emniyet, Fetullahçı kaynıyorken, yeni tarikatlara yer açılacaktı. O gün heyette buna izin vermemeye kararlı olanlar vardı. Heyet, kontenjanın çok altında seçtiği kişilerle geri döndü. Yukarılarda bu eleme rahatsızlık yarattı. Bir kılıf bulunup kısa süre sonra seçmeler yeniden yapıldı. Mülakat heyetinde bu kez polis olmaya yönlendirilen o gençlerin bağlı olduğu tarikatların Emniyet'teki karşılıkları vardı. Sonuç: O müritler alındı, polis oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre önce… Polis olacak Menzilci gençler Polis Akademisi mescidinde ‘Vird' çekiyor. Nedir bu vird? Düzenli olarak zikretmekten başka bir şey değil."
Kitapta, tarikatçı polislerin üniformalı zikirlerine ait fotoğraflara da yer verildi.
O HAKİM KİM ÇIKTI?
Öte yandan Sözcü’nün aktardığı bir başka haberde, rüşvet aldığı belirtilen İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan hakimin, Erdoğan'ın 'sahte diploma' haberlerine erişim yasağı getiren hakim olduğu iddia edildi. (HABER MERKEZİ)