Gazeteci Heval Arslan Belçika'da gözaltına alındı
Medya Haber TV’nin sunucusu Heval Arslan, Belçika'nın Ninove şehrinde mahkeme kararı olmadan gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde de Fransa polisi Kürt derneğine baskın düzenlemiş, 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Artı Gerçek - Medya Haber TV’nin sunucusu, gazeteci Heval Arslan, Belçika'nın Ninove şehrinde bulunan polis merkezinde gözaltına alındı.
Mahkeme kararı olmadan gözaltına alınan ve tüm eşyalarına el konulan Heval Arslan, çıplak arama dayatmasına maruz bırakılarak hücreye konuldu.
Gözaltına alındıktan sonra gazeteci Heval Arslan'a, önce Fransa’ya oradan da Türkiye’ye verileceği yönünde gözdağı verilmek istendi. Arslan, son olarak pasaportunu yenilemek için gittiği Türkiye Konsolosluğu’nda kendisine pasaport verilmedi.
Heval Arslan'ın serbest dolaşma, mesleğini icra etme hakkı da elinden alındı.
Heval Arslan, geçtiğimiz aylarda iltica başvurusunda bulunmuştu. Heval Arslan'ın hakkında birçok dava ve yakalama kararı bulunan Türkiye’ye teslim edilme tehlikesi de bulunuyor.
Geçtiğimiz günlerde de Fransa’nın Draguignan kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi, polisi tarafından basılmış, derneğin 4 üyesi ise evlerinde gözaltına alınmıştı. (MA)