Gazeteci Öznur Değer tutuklandı
Evine yapılan baskında ters kelepçeyle gözaltına alınan JINNEWS muhabiri Öznur Değer tutuklandı. Değer'in, katledilen gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin için sosyal medyada yaptığı paylaşımlar suç sayıldı. Değer, 'özgür basın susturulamaz' sloganıyla kararı protesto etti.
Artı Gerçek - Mardin'i merkez Artuklu, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Jinnews muhabiri Öznur Değer ile birlikte Ziynet Algan, Lokman Aslan, Mithat Yılmaz ve Hilat Çelik darp edilerek gözaltına alındı
TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDI
JINNEWS muhabiri Öznur Değer'in Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı İpek Mahallesindeki aile evine özel harekat polisleri ile yapılan baskında evin kapısı kırılarak içeri girildi. Değer, darp edilerek evden çıkarılırken, ters kelepçe takılıp polis aracına bindirildi. Evde yapılan aramanın ardından gazeteci Öznur Değer’in teknik malzemelerine de el konuldu.
KATLEDİLEN GAZETECİLERE İLİŞKİN PAYLAŞIMI SUÇLAMA KONUSU YAPILDI
Gazeteci Öznur Değer, maruz kaldığı işkencenin tutanaklara geçirilmesi talebinin kabul edilmemesi üzerine emniyette susma hakkını kullandı, tutanağı da imzalamadı. Öznur Değer'e sosyal medya hesaplarında Kuzey ve Doğu Suriye'de SİHA saldırısında katledilen gazeteciler Cihan Bilgin ve Nazım Daşdan'a ilişkin paylaşımları suçlama olarak yöneltildi.
GÖZALTINA ALINAN DÖRT KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Emniyet işlemlerinin ardından Öznur Değer ve beraberindekiler Mardin Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerden Mithat Yılmaz ve Lokman Aslan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Ziynet Algan ve Hilat Çelik, hakimlik sorgularının ardından adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.
GAZETECEİ DEĞER TUTUKLANDI
Gazeteci Öznur Değer ise savcılık sorgusunun ardından 'örgüt propagandası' iddiasıyla tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Hakimlik sorgusunun ardından Öznur Değer hakkında tutuklama kararı verildi.
'ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ'
Salondan çıkarılan Öznur Değer, kararı 'Özgür basın susturulamaz' sloganı ile protesto etti. Polisler, Öznur Değer'in ağzını elleriyle kapattı. Öznur Değer cezaevine götürüldü (MA)