Gazetecilerin 'FETÖ' iddianamesi kabul edildi
İstanbul'da ‘FETÖ/PDY' medya yapılanması davasında Atilla Taş, Ünal Tanık, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ufuk Şanlı, Hanım Büşra Erdal ve Said Sefa'nın...
İstanbul'da ‘FETÖ/PDY' medya yapılanması davasında Atilla Taş, Ünal Tanık, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ufuk Şanlı, Hanım Büşra Erdal ve Said Sefa'nın da aralarında bulunduğu 25'i tutuklu 29 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından, terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame üzerinde İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nin incelemesi tamamlandı. Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulünü kararlaştırdı.Heyet ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Şüpheliler, 27-31 Mart'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim karşısına çıkacak.
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, şüpheli listesinde Said Sefa, Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız'ın isimleri yer alıyor.
İddianamede, şüpheli Hanım Büşra Erdal'ın örgüt tarafından TSK'nın üst düzey komutanlarının tasfiye edilip örgüt mensuplarının yerleştirilmesi sürecinde yazdığı yazılarla tasfiye sürecinin haklılığı yönünde kamuoyu oluşturmaya çalıştığı aktarıldı.
Erdal'ın attığı twitlerle bu kişilerin ailelerinin tepkisini topladığı belirtilen iddianamede, örgütün yaptığı soruşturma ve açtığı davaların, devleti ele geçirme amacı taşıdığı tespit edilip soruşturmalar başlayınca şüpheli Erdal'ın bu soruşturmaları "kumpas" olarak nitelendirip halk nezdinde itibarsızlaştırarak örgüt adına faaliyet gösterdiğinin tespit edildiği vurgulandı.
İddianamede Ünal Tanık'ın sahibi olduğu "Rotahaber" internet sitesinde Fethullah Gülen'in söylemlerini sık sık topluma duyurduğu ve "fuatavni" hesabına yazılar yazdırılıp paylaşımlarını topluma ilettiği ifadeleri yer aldı. "Buna rağmen resmi kurumlarca talep edildiğinde "fuatavni" ile ilgili herhangi bir hesap veya kimlik bilgisini vermemiştir. Algıya yönelik "Rotahaber" ile ilgili çok sayıda tespit, dosya arasındadır. Bu şekilde örgüt adına algı faaliyetlerinde bulunarak ve örgütün kara propaganda hesabı kullanıcısının bilgilerini resmi kurumlardan gizleyerek, şüphelinin örgüt üyesi olduğu kanaatine varılmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.
Hakkında yakalama kararı bulunan Said Sefa'nın, "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu iddia edilen iddianamede, Sefa hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü yönetmek" suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.