Giresun Üniversitesi'nin 117 bölümünde öğrenci yok personel var

Üniversitede de hiçbir eğitim öğretim faaliyet olmamasına rağmen, personellere bu birim kadrolarından maaş ödeniyor

Giresun Üniversitesi'nin 117 bölümünde öğrenci yok personel var

Sayıştay raporunda Giresun Üniversitesi'ne bağlı 117 bölüme hiç öğrenci kaydoldmadığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, üniversiteye bağlı tam 117 bölüme bugüne kadar hiç öğrenci kaydolmadı. Öğretmenlik, Denizcilik, Ev İdaresi, Biyoloji, Orman Ürünleri, Dış Ticaret gibi bölümlerin yanı sıra, bu Üniversite bünyesinde "Saç Bakımı ve Güzellik", "Çizgi Film", "Üflemeli Çalgılar" gibi bölümlerinde kurulduğu ancak buralarda hiç öğrenci kaydolmadığı belirlendi. Bazı fakültelere de kuruldukları günden beri hiç öğrenci alınmazken, buralarda görevli personele maaş ödenmeye devam ediliyor.

ÖĞRETMENLİKLER DE BOŞ KALDI

İşte, hiç öğrencisi olmayan bölümlerden bazıları:

Fen Bilgisi Öğretmenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, , Dış Ticaret, Türkçe Öğretmenliği, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, Ev İdaresi, Spor Yönetimi, Biyoloji, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Giyim Üretim Teknolojisi, Kimya, Arıcılık, İstatistik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Matematik, Rus Dili ve Edebiyatı, Sosyal Güvenlik, Sanat Tarihi, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Müzik, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Çizgi Film (Animasyon), Cam Sanatları, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Emlak ve Emlak Yönetimi, Heykel, Gaz ve Tesisat Teknolojisi, Seramik İnşaat Teknolojisi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Endüstri Mühendisliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Harita Mühendisliği İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Deniz Ulaştırma, Turizm Fakültesi, Bilgisayar Programcılığı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Elektrik, Rekreasyon Yönetimi, Elektronik Teknolojisi, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm, Rehberliği Gıda Teknolojisi, Turizm İşletmeciliği.

ÜFLEMELİ ÇALGILAR, SAÇ BAKIMI

Mobilya ve Dekorasyon, Geleneksel Türk Müziği, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Türk Halk Müziği, Organik Tarım, Türk Sanat Müziği, Piyano, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar, Otomotiv Teknolojisi, İç Mekan Tasarımı, Bitkisel Üretim Teknolojileri, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Denetim, Laboratuvar Teknolojisi, Bankacılık ve Finans, Geleneksel El Sanatları, Kültürel Miras Yönetimi, İşletme Yönetimi, Restorasyon ve Konservasyon, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Posta Hizmetleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Pazarlama, Diyaliz, Su Ürünleri, Yaşlı Bakımı, Su Ürünleri, Çocuk Gelişimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Perfüzyon Teknikleri, Gemi Makineleri İşletme, Otobüs Kaptanlığı, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri.

KURULDUKLARI GÜNDEN BERİ ÖĞRENCİ YOK

24.10.2011 tarihinde kurulan Sivil Havacılık Yüksek Okulu, 16.05.2013 tarihinde kurulan Turizm Fakültesi, 05.06.2015 tarihinde kurulan Denizcilik Fakültesi, 27.08.2015 tarihinde kurulan Diş Hekimliği Fakültesi, 20.04.2016 tarihinde kurulan Piraziz MYO ve 24.04.2017 tarihinde kurulan Bulancak Endüstriyel Sanatlar MYO'na bugüne kadar hiç öğrenci alınmadı.

Buralarda hiçbir eğitim öğretim faaliyet olmamasına rağmen, personellere bu birim kadrolarından maaş ödeniyor. Bu şekilde maaş alan personel sayısı 11 oldu.

Sayıştay, "Fiilen öğrencisi olmayan birimlerin olması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmemesi Kanun'da belirtilen amaç, hedef ve ilkeler ile kalkınma plan ve programlarında belirtilen hedeflerle uyumlu olmamaktadır. Bunun yanında eğitim-öğretim faaliyeti olmayan bu birimlerde öğretim üyesi ve idari personel istihdam edilmesi ve maaşlarının bütçeden ödenmesinin kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanımı ilkesine aykırı olduğu değerlendirilmektedir" dedi. (HABER MERKEZİ)

YÖK öğrenci