Gökçek'ten Ortaylı'ya Yavaş tepkisi: Ya cahilsin ya da yağcı
Melih Gökçek, İlber Ortaylı'nın, Mansur Yavaş'ın Ankara'daki çalışmalarını övmesi ve Gökçek dönemini eleştirmesine 'İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı' diye tepki gösterdi.
Tarihçi İlber Ortaylı, geçtiğimiz gün katıldığı bir yayında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın çalışmalarını överek "Ankara’da feci şeyler oluyordu. Şehrin düzeni yavaş yavaş yerine geldi. Arkasında Beypazarı gibi bir efsane ile gelen Mansur Bey bugün başkentimizi ıslah ediyor" ifadelerini kullanmıştı.
Bunun üzerine Ankara’nın eski belediye başkanı Melih Gökçek Ortaylı'ya tepki göstererek "İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı" dedi.
'SENİ SÖNDÜRMEK BANA ACAYİP KEYİF VERİR'
Gökçek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma şöyle devam etti:
"5 yılda Beypazarı’nı 21 sıra, 3 yılda Ankara’yı 12 sıra geriye düşüren Mansur Yavaş çapsızlıkta zirve yapmıştır. Bilmeden cahilce konuşmak ayıp değil mi İlter Hoca? İlber Oltaylı hani sen çok bilensin ya, senle bir TV’de Ankara’yı tartışalım mı? Bence sen de Mansur gibi tüyersin. Hadi cevap bekliyorum. Rabbime hamdolsun çok bilen birçok gazetecinin gazeteciliğini bitirmek bana nasip oldu. Seni söndürmek bana acayip keyif verir."
1️⃣İLBER OLTAYLI
— İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) July 9, 2022
MANSUR YAVAŞ İÇİN;
" Arkasında Beypazarı gibi bir efsane ile gelen Mansur bey bugün başkentimizi ıslah ediyor”DEMİŞ.
İLBER HOCA
YA CAHİLSİN
YA DA YAĞCI⤵️
Çapsız Mansur#YavasıTanırsanSevmezsin
Mansur Yavaş#mansuryavas#MansurYavaş#Ankara
Melih Gökçek pic.twitter.com/3xCAzk5m5O