Gülmen ve Özakça'nın avukatlarına toplu gözaltı
Duruşmaya 2 gün kala Nuriye ve Semih'i savunan Halkın Hukuk Bürosu avukatları, büroları ve evleri gece yarısı basılarak gözaltına alındılar.
![Gülmen ve Özakça'nın avukatlarına toplu gözaltı](https://i.artigercek.com/2/1280/720/storage/old/news/17096.jpg)
GÜNCEL – Halkın Hukuk Bürosu’nun İstanbul ve Ankara büroları basıldı, belgelere el konuldu.
14 avukat hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.
'SAVUNMA HAKKININ GASPI, REHİN ALMANIN GÖSTERGESİDİR' haberi için tıklayınız
Avukatların üyesi olduğu hukuk bürosu gelişmeleri Twitter hesabıdan duyurdu;
"Semih Ve Nuriye'yi avukatsız bırakmak istiyorlar. İstanbul ve Ankara Halkın Hukuk Bürosu basılıyor."
Semih Ve Nuriye'yi avukatsız bırakmak istiyorlar. İstanbul ve Ankara Halkın Hukuk Bürosu basılıyor
— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk) 12 Eylül 2017
İstanbul bürosundaki baskın sırasında avukatların gözaltına alınması ve yaşananlar Periscope’tan canlı yayınla aktarıldı.
Nuriye ve Semih'i sahiplenen Halkın Hukuk Bürosu avukatları, büroları ve evleri gece yarısı basılarak gözaltına alındılar. #NuriyeSemih pic.twitter.com/89oMls29Yu
— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk) 12 Eylül 2017
'DOSTLAR NURİYE VE SEMİH'İ AVUKATSIZ BIRAKMAYIN'
Dostlar Semih'i ve Nuriye'yi avukatı bırakmayın.
— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk) 12 Eylül 2017
Halkın Hukuk Bürosu gözaltına alınan avukatların isimlerini, Süleyman Gökten, Ezgi Çakır, Engin Gökoğlu, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Şükriye Erden, Yağmur Erener, Aytaç Ünsal, Didem Baydar Ünsal, Ahmet Mandacı ve müvekkilleri Ufuk ışık olarak açıkladı.
Açlık grevinin 188. gününde ve tutuklu olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ilk duruşması 14 Eylül günü görülecek.
ÖHP: DURUŞMAYA KATILACAK, DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ
Özgür Hukukçular Platformu bir açıklama yayınlayara; "Nuriye ve Semih'in 14 Eylül'de Ankara'da görülecek duruşmasına katılacağımızı ve gözaltına alınan meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu yineler, tüm meslektaşlarımızı Nuriye, Semih ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları ile dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.
ÇHD: NURİYE VE SEMİH AVUKATSIZ KALMAYACAK
ETHA'ya konuşan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Av. Gökmen Yeşil, gözaltı gerekçesini henüz öğrenemediklerini, ancak mesleki faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındıklarını bildiklerini ifade etti. Gözaltındaki meslektaşlarıyla görüşebilmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldiklerini söyleyen Yeşil, "Nuriye ve Semih'in duruşması perşembe günü. Onu engellemeye dönük bir saldırı" dedi.
Av. Yeşil, şöyle devam etti: "Nuriye ve Semih'in avukatları bugün gözaltındalar. Tamamı gözaltında. Ancak biz hep birlikte tüm meslektaşlar olarak binlerce avukatla Nuriye ve Semih'i savunmayı planlıyorduk. Hazırlığımız o yöndeydi. Bugün bakımından kararımız şu; bu gözaltılar hiç önemli değil. Meslektaşlarımız gözaltında avukatsız da kalabilirler. Fakat Nuriye ve Semih avukatsız kalmayacak. Aynı sayıyla duruşmaya gideceğiz."