Hopa'da hasta yakını doktora saldırdı: Çalışırken ölmek istemiyoruz

Hopa'da hasta yakını doktora saldırdı: Çalışırken ölmek istemiyoruz
Artvin'in Hopa ilçesinde doktor Belçe Özçep'in hasta yakının saldırısına uğraması ve saldırganın serbest bırakılması sağlık emekçileri tarafından protesto edildi. SES Hopa Şubesi Eşbaşkanı Burcu Çapar, “Güvenli bir çalışma yaşamı talep ediyoruz" dedi.

Atakan ASILBAY


ARTVİN - Hopa Devlet Hastanesi'nin acil servisinde göreve yapan doktor Belçe Özçep, 11 Kasım'da hasta yakını Soner Gedik'in saldırısına uğradı. Küfür ve hareketlerle Özçep’in üzerine yürüyen saldırgan güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Saldırgan Soner Gedik ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) çağrısıyla bugün Hopa Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri sağlıkta şiddeti protesto etti.

'SALDIRIYA UĞRAYACAĞIZ ENDİŞESİYLE GÖREV YAPMAK İSTEMİYORUZ'

Basın açıklamasın okuyan SES Hopa Şubesi Eş Başkanı Burcu Çapar, sağlıkta şiddetin sağlıkta dönüşüm programının ve yanlış politikaların sonucu olduğunu dile getirdi. Çapar, "Sağlıkta yaşanan sorunların kaynağı sağlık emekçileri değil, iktidarın kendisidir. Popülist ve neoliberal siyaset anlayışları uğruna sağlık emekçileri feda edilmiş, hakları gasp edilmiş ve her geçen gün katmerleşerek emekleri sömürülmüştür. Yaşanan şiddeti kınıyoruz. Her gün saldırıya uğrayacağız endişesiyle görev yapmak istemiyoruz" dedi.

'ARTIK YETER DİYORUZ'

Sağlık emekçilerine yönelik fiziksel, sözel ve ruhsal şiddetin sonu gelmediğini vurgulayan Çapar, şunları söyledi:

"Yetkililere sesleniyoruz ve artık yeter diyoruz. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik caydırıcı yasal düzenlemeler acilen hazırlanmalıdır. Toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek ancak toplumsal yaşamı demokratikleştirerek, birey ve toplumu özgürleştirerek ve eşitsizliklerle mücadele ederek, en temel insani ihtiyaçların karşılanması ile mümkündür. Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti engellemenin birinci yolu toplumdan ve hizmet üreten emekçiden yana bir sistem inşa edilmesi ile mümkündür.”

'BEDENEN, ZİHNEN VE MADDİ OLARAK TÜKENDİK'

Güvenli işyerleri ve şiddetsiz bir çalışma ortamı istediklerini belirten Çapar, şunları kaydetti:

"Canımıza kast edenlerin mahkemelerce serbest bırakılmamasını talep ediyoruz. Savaşta, pandemide, doğal afetlerde ve her olağanüstü durumda görev başındayız. Açlık ve yoksulluk sınırı arasında çalışmaya mahkûm edilerek uygulanan ekonomik şiddet ile de uğraşıyoruz. Bedenen, zihnen ve maddi olarak tükendik. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak aslında çok şey değil, sadece insan onur ve haysiyetine yaraşır, güvenli bir çalışma yaşamı talep ediyoruz. Çalışırken ölmek istemiyoruz."

Öne Çıkanlar