Hükümetler değişse de Kürde yaklaşım değişmedi
Kızıltepe Belediyesi eski Başkanı Ferhan Türk, 7 kez tutuklandığını ve 14 yıl cezaevinde kaldığını belirterek, devletin Kürtlere yaklaşımının değişmediğini söyledi.

HABER MERKEZİ- Bugüne kadar 7 kez tutuklanarak yaklaşık 14 yıl boyunca cezaevinde kalan Kızıltepe Belediyesi eski Başkanı Ferhan Türk, "Hükümetler değişti ancak Kürde yaklaşım değişmedi" değerlendirmesinde bulundu
21 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mardin’in Kızıltepe Belediyesi eski Başkanı Ferhan Türk, bir hafta önce hakkında açılan davanın 3’üncü duruşmasında tahliye edildi.
12 Eylül 1980 darbesi sonrası kaldığı cezaevinde ağır işkencelere maruz kalan Türk Mezapotamya Ajansı'na konuştu.
En son 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Nusaybin’de bulunan Bagok Dağı bölgesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenen 1’inci Bagok Dağı Barış Festivali’ne katıldığı için tutuklanarak cezaevine konulan Türk, hakkında hazırlanan iddianamede bahsi geçen festivalin resmi izin ile yapıldığını hatırlattı.
'SAVCILAR 'FETÖ'DEN TUTUKLANDI AMA'
Türk, son dönemdeki siyasi atmosferde tutuklanmanın kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Hakkındaki iddianamenin "FETÖ" mensubu olduğu ileri sürülen savcılar tarafından hazırlandığını aktaran Türk, "Buna rağmen tutuklandım" dedi.
KCK operasyonları sırasında iddianame hazırlayan savcıların da "FETÖ"den tutuklandığını hatırlatan Türk, "FETÖ’cüler de AKP’liler de farklı bir gözle Kürtlere bakıyor. Bizlere demokratik bir şans tanınmadı. Bizim yaptığımız her şey açık bir şekilde ortada. Hırsızlık yapmadık, siyasi parti çalışmalarımız dışında başka bir suç bulamıyorlar. Herkesi tehlike olarak görüyorlar. Halkın taleplerini dile getiren kim varsa tutuklanıyor" dedi.
‘GÜÇLENDİKÇE ZULÜM UYGULADILAR’
Tutuklandığı her dönemde, farklı görüşlerde olan hükümetlerin yönetimde olduğunu söyleyen Türk, "Hükümetler değişti, Kürde yaklaşım değişmedi. Siyasetin kabuğu değişse de içeriği değişmedi" tespitinde bulundu.
KÜRDE KARŞI SİYASET
Hükümetlerin Kürt sorunu hakkında geçmişte yaptıkları açıklamalara değinen Türk, "Bülent Ecevit sol görüşüyle geldi. Kürtler de sorunun çözümü için destek verdi. Erdoğan, ‘Kürt sorunu benim sorunumdur’ dedi. Kürtler bu nedenle destek verdi. Ancak güçlendikleri zaman Kürtleri tanımayarak, zulüm uyguladılar. Olmak veya olmamak durumundayız, tiyatro sahnesindeyiz. Tamamen Kürde karşı bir siyaset yürütülüyor" şeklinde konuştu.
ERDOĞAN'IN SÖZÜNE ATIFTA BULUNDU
Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Güçlü olmak haklı olmak değildir" söylemine dikkat çeken Türk, "Biz de söylüyoruz; güçlü olmak Kürtlere zulüm yapmak ve haklarını ayaklar altında almak değildir. Sözü yerindedir. Tek taraflı düşünmemelidir" dedi.
'KÜRDÜM' DEMEK YETMEZ’
Yürütülen siyasi politikalara karşı birlikte demokratik bir zeminde mücadele verilmesi gerektiğini vurgulayan Türk şu çağrı ile konuşmasını sonlandırdı: "Kürtler buna karşı birlikte hareket etmeli. ‘Ben Kürdüm’ demekle çözüm sağlanmıyor, demokrasi ve adalet için mücadele etmek gerekiyor."