İddia: Yargıtay'da 'akçeli iş' temizliği başladı, 11 üyeden emekli olmaları istendi

İddia: Yargıtay'da 'akçeli iş' temizliği başladı, 11 üyeden emekli olmaları istendi
Yargıtay yönetiminin, farklı dairelerde görevli 11 üye ile yüz yüze görüşüp “emekli olmaları” teklifinde bulunduğu ileri sürüldü. İddiaya göre, bunun sebebi söz konusu isimlerin 'akçeli işler'le anılması.

Artı Gerçek - Yargıtay yönetiminin, "haklarında akçeli iş iddiaları" bulunduğu belirtilen 11 üyeden emekliye ayrılmalarını istediği ileri sürüldü. İddiaya göre bu kişilerle yüz yüze görüşüldü, iddiaların soruşturmaya dönüşmemesi ve kurumun yıpranmasının önüne geçmek geçilmesi için emekliliğe ayrılmaları talep edildi.

T24 yazarı Tolga Şardan'ın köşesinde "Bilindiği üzere, yargı sistemi üzerinde kara bulutlar dolaşıyor epeyce zamandır. Özellikle adliyelerde yürütülen soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili soru işaretlerine neden olan bilgiler ulaşıyor, kamuoyuna. Bu çerçevede, Ankara’da yargı kulislerine yayılan bir bilgiyi paylaşayım" diyerek aktardığı iddia şöyle:

'YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR'

"Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla beraber Yargıtay’a yeni üyeler atandı. Aldığım bilgiye göre, bu atamalar yeni bir sürecin başlamasının gerekçesi.

Yargıtay yönetimi, farklı dairelerde görev yapan 11 üye ile yüz yüze görüşerek “emekli olmaları” teklifinde bulundu. Emeklilik önerilen üyelerin ortak yönleri, haklarındaki akçeli iş iddiaları.

Teklifin arkasındaki sebep ise, söz konusu üyelere yönelik sürecin haklarında soruşturma açılmasına dönüşmemesini sağlamak. Böylece kurumun yıpranmasının önüne geçmek istiyor Yargıtay yönetimi.

'BİR AY SÜRE VERİLDİ, KALDI İKİ HAFTA'

Hatta öyle ki, kuruma yapılan son atamalar sırasındaki bire bir görüşmelerde isimleri geçen üyelere bir ay süre verilmiş durumda. Ekim başında yapılan atamaların üzerinden neredeyse iki hafta geçti. Kaldı iki hafta. Sürenin tamamlanmasının ardından gelişmelerin ne olacağı merakla bekleniyor yargı camiasında.

'GEÇİCİ GÖREVDEKİ İKİ PERSONEL DE MERCEK ALTINDA'

Yargıtay yönetiminin girişimi sadece üyelere yönelik değil. Yargıtay Başkanlığı, kurumda “geçici görevle” çalışan iki kamu personelinin durumunu mercek altına aldı. Söz konusu iki personel, kadrolarının bulunduğu kurumlardaki asli görevlerine geri döndü.

Önceki başkanlık yönetiminde kuruma alınan iki personele yönelik yönetimin bu kararının nedeni, yargı mensubu olmayan iki kamu görevlisinin kurumda, görev tanımlarının dışına çıkarak dosya/iş takibi yapmaları.

İki personelin isimleri ve görevleri kurum içindekilerce biliniyor, ancak burada paylaşmayım. Zira haklarında “şimdilik” bir idari ya da adli süreç yok." (Kaynak)

Öne Çıkanlar