İki dağcı çığ altında kaldı
Niğde'deki Demirkazık Dağı’na sevk edilen kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
![İki dağcı çığ altında kaldı](https://i.artigercek.com/2/1280/720/storage/old/news/60908.jpg)
Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı’nda zirve tırmanışı yapan 2 dağcının üzerine çığ düştü. Dağcılardan biri çığ altında kaldı.
Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanış gerçekleştiren, Hilal İçcan ile ismi öğrenilemeyen erkek arkadaşı, saat 16.00 sıralarında inişe geçtiklerinde üzerlerine çığ düştü. İçcan kat kütlesinin altında kendi imkanıyla kurtulurken, erkek arkadaşına ise ulaşamadı. Telefonla 112 Acil'i arayan İçcan'ın yardım talebi üzerine bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.
Mümtaz Çankaya Dağevi'nden oluşturulan kriz merkezinde toplanan ekipler, İçcan ile çığ altında kalan arkadaşını kurtarmak için yola çıktı. Adana'dan bölgeye havalanan askeri helikopter de arama çalışmalarına hava desteği sağladı.
ÇIĞ ALTINDA KALAN DAĞCININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Demirkazık Dağı'nda çığ altında kalan dağcının kimliği belirlendi. Kayıp dağcının Mustafa Kemal Karakoç olduğu öğrenildi. Karakoç ve Hilal İşcan'ı kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.(DHA)
Ayrıntılar geliyor...