İmamoğlu: Hiçbir kişi, aile, dernek, vakıf, parti, cemaat, tarikat milli egemenliğin üstünde olamaz
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada "Amacımız; toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması ise işte tam da orada çocuklar ve kadınlar ayrı bir yerde duruyor. Eşitlik duygusu çok kıymetlidir" dedi.
Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki binasının mühürlenmesiyle ilgili açıklama yaptı.
İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Bize göre; hiçbir kişi, aile, dernek, vakıf, parti, cemaat, tarikat milli egemenliğin üstünde olmaz ve olamaz" dedi.
"Amacımız; toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması ise, işte tam da orada çocuklar ve kadınlar ayrı bir yerde duruyor. Eşitlik duygusu çok kıymetlidir" diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Eşitlik duygusunun bir başka tarifi; hiç kimsenin arkada kalmaması, herkesin aynı yolculuğu, eşit duygularla, eşit temelleri edinerek yürüyüşünün sağlanması meselesi. Bu konuda tavizler verilmesine, görmezden gelinmesine asla müsaade etmeyiz. Örneğin; bir çocuğun evlendirilmesi, çocuk istismarının normal kabul edilmesi, çocukların fiziki ya da psikolojik bütünlüğünü hiçe sayan anlayışlara müsaade etmemiz mümkün değildir.
VAKIF BİNASI KAÇAK OLDUĞU GEREKÇESİYLE MÜHÜRLENDİ
İBB İmar Müdürlüğü ekipleri de dün, kızını 6 yaşındayken 'imam nikahıyla evlendiren' Yusuf Ziya Gümüşel’in kurucusu olduğu, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binasını 'kaçak' olduğu gerekçesiyle mühürlemişti.
İBB, '150 Günde 150 Proje' maratonu kapsamında Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde, aynı kompleks içinde konumlandırılan 'Muzaffer İzgü Kütüphanesi', kurum tarihinde bir ilk olarak kurulan 'İBB Kadın' ve 'Fevzi Çakmak Yuvamız İstanbul Kreşi'; CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
'MİLLİ EGEMENLİĞİN ÜSTÜNDE HİÇBİR ŞEYİ TANIMIYORUZ'
"Milli egemenliğin üzerinde hiçbir şeyi tanımıyoruz" diyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize göre; hiçbir kişi, hiçbir aile, hiçbir dernek, vakıf, parti, cemaat, tarikat milli egemenliğin üstünde olmaz ve olamaz. Cumhuriyet’in ilke ve ideallerini hayata geçirmek, hepimizin bu şehirdeki, bu ülkedeki görev alan her yöneticinin esas sorumluluğudur. Ben, şahsen bütün çalışma arkadaşlarımla, bütün yol arkadaşlarımla tam da böyle hissediyorum. İstanbul'un her yerinde olduğu gibi, bugün burada açılışını yaptığımız işlerin, Cumhuriyet’imizin o kuruluş değerlerine ve ilkelerine yakışan işler olmasıyla da ayrıca gurur duyuyorum. "Bir çocuğun evlendirilmesi, çocuk istismarının normal kabul edilmesi, çocukların fiziki ya da psikolojik bütünlüğünü hiçe sayan anlayışlara müsaade etmemiz mümkün değildir.
Amacımız; toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması ise işte tam da orada çocuklar ve kadınlar ayrı bir yerde duruyor. Eşitlik duygusu çok kıymetlidir. Eşitlik duygusunun bir başka tarifi; hiç kimsenin arkada kalmaması, herkesin aynı yolculuğu, eşit duygularla, eşit temelleri edinerek yürüyüşünün sağlanması meselesi. Bu konuda tavizler verilmesine, görmezden gelinmesine asla müsaade etmeyiz. Örneğin; bir çocuğun evlendirilmesi, çocuk istismarının normal kabul edilmesi, çocukların fiziki ya da psikolojik bütünlüğünü hiçe sayan anlayışlara müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu büyük toplumsal yaranın ceza hukukuyla ilgili boyutu, yargı kurumlarının sorumluluğudur elbet. Ama bizler, yöneticiler olarak, çocuklara ve kadınlara bu ülkede kendilerini herkesle eşit, herkes gibi değerli olduklarını hissettirmekle, yaptığımız hizmetlerin aracılığıyla hepimiz hükümlüyüz ve sorumluyuz. Yalnız olmadıklarını, hayatlarının her anında onlara hissettirmeliyiz. Bu konuda hassas çalışan bir yönetim olduğumuzu bütün hemşerilerimin bilmesini istiyorum. Milletimizin huzurdan, kardeşlikten, adaletten, özgürlükten ve eşitlikten yana tavır alacağını kesinlikle biliyor ve buna inanıyorum.
"FARKLILIKLARA SAYGI DUYAN BİR İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
16 milyon İstanbullunun birbirini anlayan, birbirini seven, farklılıklara saygı duyan, dayanışma duyguları yüksek, üretken bir toplum olması için, en küçük çocuğumuzdan en yetişkine kadar bu sorumlulukla çalışmaya devam ediyoruz. Şunu unutmayın; bütün vatandaşlarımıza ve bütün hemşerilerimize sesleniyorum: 2023, bu anlayışın tüm Türkiye'ye hakim olacağı bir yıl olacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Milletimizin huzurdan, kardeşlikten, adaletten, özgürlükten ve eşitlikten yana tavır alacağını kesinlikle biliyor ve buna inanıyorum. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yepyeni bir başlangıç yaparak, yeni umutlara, yeni hedeflere doğru hep birlikte yürüme kararlılığıyla, hiç durmaksızın çalışacağımızı buradan bütün vatandaşlarıma, bütün hemşerilerime duyurmak istiyorum. Bu inançla; açılışını yaptığımız bu güzel ortamın, bu güzel tesisin, hizmetleriyle bu mahalleye renk katmasını, gelecekte bize işte şurada bizimle duran bu küçük çocuklarımızın hayalleriyle, bu şehre ve bu ülkeye değer katmalarını diliyorum. Her birinin çok güzel makamlarda olmasını diliyorum. Her birinin iyi bilim insanları, iyi öğretmenler, iyi siyasetçiler, iyi belediye başkanları, iyi yöneticiler, iyi insan olmalarını diliyorum her şeyden önce.” (ANKA)