İngiltere'de 'kedi katili' alarmı
İngiliz Polisi iki yılda yaklaşık 358 hayvanı katleden kişinin peşine düştü. Gerekçe, "Sıradaki kurban kadınlar olabilir"
HABER MERKEZİ- İngiliz polisi son 2 yılda çoğunluğunu kedilerin oluşturduğu 358 hayvanı öldüren kişiyi arıyor.
POLİS UYARI YAPTI
Londra’da Eylül 2015’te başlayan hayvan cinayetlerinin araştıran polis yetkilileri, failin bir sonraki aşamada kadınları hedef alabileceği uyarısını yaptı.
İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard'ın kayıtlarına göre, Londra çapında 2015’te 8, geçen yıl 114 ve bu yıl da 246 hayvanı benzer yöntemlerle öldürüldü.
SERİ KATİLLER VE HAYVAN CİNAYETLERİ
Sputnik'in haberine göre failin yakalanması için başlatılan 'Takahe' rumuzlu operasyonun yetkilisi Andy Collin, yaptığı açıklamada, seri katiller ile hayvan cinayetleri arasındaki ilişkiye dikkat çekti.
Saldırıların aldığı şekle bakınca, bu katilin bundan bir tür tatmin sağladığı varsayılabilir" ifadesini kullanan Collin, "Kaygımız, hayvanları öldürmekten aynı tatmini artık sağlayamaması ve insanları, özellikle de saldırıya açık kadınları ve kızları hedef almaya başlaması." diye konuştu.
BAŞINA ÖDÜL KONDU!
Çoğunluğunu kedilerin oluşturduğu toplam 358 hayvan arasında tilkiler ve tavşanlar da bulunuyor.
PARÇALARINI SAHİPLERİNE YOLLUYOR
Öldürülen hayvanları parçalayan failin, söz konusu parçaları hayvanların sahiplerine yolladığı veya yakın bölgelere bıraktığı belirtiliyor. Polis saldırıların arkasında bir tek kişinin veya bir çetenin olabileceğini belirtirken, alınan bazı ihbarlar 40 yaşlarında beyaz bir erkek eşkali üzerinde yoğunlaşmış durumda.
PETA DEVREDE
Hayvan hakları savunucusu sivil toplum örgütü PETA’nın da aralarında yer aldığı bazı kuruluşlar, kişinin yakalanmasına yardım edeceklere 10 bin sterlin (yaklaşık 50 bin Türk Lirası) para ödülü vereceğini ilan etti.
TÜRKİYE'DEKİ DURUM
Türkiye'de hayvanlara yönelik saldırılar; mala karşı işlenmiş suçlar kapsamında değerlendiriliyor. Bu kapsamda bulunmaları halinde hayvan katilleri küçük bir para cezası ödeyerek sokaklarda özgürce dolaşmaya devam ediyorlar.
SAHİPSİZSE 'MAL' BİLE DEĞİL
Hayvanların hayat hakkına sahip bir canlıdan öte 'mal' olarak değerlendirildiği Türkiye, hayvan özellikle de sahipsizce insanların insafına terk ediliyor ve hayvanlara yapılan işkence ya da öldürme eylemleri genellikle sonuçsuz kalıyor.
İFADE VERİP SERBEST KALIYORLAR
Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla da özellikle hayvanlara karşı suçlar işleyen kişiler sadistik eylemlerini sosyal medya sayfalarında paylaşıyorlar. Sosyal medya aracılığıyla yarattıkları şoke edici durumu geniş kitlelere duyurmayı başaran hayvan istismarcıları, genellikle kamuoyunun tepkisinin çok yükselmesi halinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılıyorlar.
Son olarak Antalya'da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde dört sokak köpeği, boyunları kırılmış, bahçe duvarlarına canlı canlı patilerinden çivilenmiş ve ölüme terk edilmiş halde bulunmuştu.