İsmet Yılmaz: Zorunlu eğitim 13 yıla çıkacak
Bakan Yılmaz: Gelecek eğitim döneminde ikili eğitimi kaldıracaklarını ve bunun için yeni 77 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu açıkladı.

HABER MERKEZİ- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'deki zorunlu eğitimin 13 yıla çıkarılacağını söyledi.
Sivas'ın Gürün ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen iftar programında konuşan İsmet Yılmaz, Türkiye'nin sorunlarının olduğunu ama diğer ülkelere kıyasla sorunlarını çözebilme kabiliyeti en yüksek ülke olduğunu açıkladı.
İKİLİ EĞİTİM KALKACAK
Gelecek eğitim döneminde ikili eğitimi kaldıracaklarını ve bunun için yeni 77 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, daha sonra şunları söyledi:
" Yine kaliteli eğitim vermek için mutlaka okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almamız lazım. Yani insanımızın eğitim süresini arttırmamız lazım. Biz geldiğimizde insanımızın eğitim süresi yaklaşık 5 yıldı şimdi 8 yıl. Ortalaması 12 yıl olması lazım. Zaten 12 yıl zorunlu eğitimi getirdik. Okul öncesi eğitimi de bir yıl alacağız. Dolayısıyla Türkiye'deki zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Dersliklerdeki öğrenci sayısını azaltacağız, öğretmen sayısını artıracağız, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltacağız. Daha kaliteli bir eğitim vereceğiz. Öğretmenlere performans sistemi getireceğiz. Türkiye iyi bir yolda ilerliyor."