İstanbul Gaziosmanpaşa'daki metruk yapılar uyuşturucu merkezine dönüştü
Gaziosmanpaşa'da 9 yıl önce 'riskli' diye boşaltılan evler uyuşturucunun merkezi haline gelirken, mahalle sakinlerinin yaptığı başvurular yanıtsız bırakılıyor.
İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Pazariçi Mahallesi, 24 Aralık 2012 tarihinde "riskli alan" ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Yaklaşık 9 yıldır devam eden çalışmalar kapsamında mahallede bulunan bazı evler boşaltıldı. Metruk hale gelen yapılar zamanla uyuşturucu kullanan ve satanların merkezi haline geldi.
Bu durum karşısında canından bezen mahalle sakinleri, şimdiye kadar birçok kez polise ve belediyeye başvuru yaptı. Ancak mahallelerinin yaptığı başvurular yanıtsız bırakıldı. Çocukları ve kendileri için endişeli olan mahalleliler soruna çözüm bekliyor.
'EROİN İÇİLİYOR, FUHUŞ VE TORBACILIK YAPILIYOR'
Mahalle sakinlerinden Zeynep Ceylan, 3 çocuğunun olduğunu ve çocukları için endişe duyduğunu belirtti. Metruk evlerde uyuşturucu kullananları gördüğünde polisi aradığını ancak herhangi bir işlem yapılmadığını aktaran Ceylan, bu yapıların yıkılması için muhtara yaptığı başvura ise "belediyeye dilekçe yazdım" şeklinde cevap verildiğini ifade etti. Ceylan, "Bu metruk binalarda eroin içiliyor, fuhuş yapılıyor, torbacılık yapılıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin buraya bir kepçe göndermesi zor olmasa gerek. Biz burada nasıl çocuklarımızı büyütelim" diye tepki gösterdi.
'HER GÜN SİLAHLAR PATLIYOR'
Bekçilerin bazen metruk binalara uğradığını ancak harhangi bir şey yapmadıklarını ifade eden Ceylan, şunları söyledi: "Bu bağımlıların çocuğuma zarar vermeyeceğini nereden bilebilirim? Her gün geç saatlere kadar burada silahlar patlıyor ve çocuklarımız korkuyor. Gençlerin burada sabahtan akşama kadar yapmadıkları pislik kalmıyor. Bu ülkenin bir vatandaşıyım ve bunları görmeye mecbur değilim. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’dan bu metruk binaları yıkmasını istedik ama yıkmıyor. Kaderimize terk edilmiş durumdayız."
'KORKUDAN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ'
Mahalle sakinlerinden Birgül Avcılar ise, belediyeye yaptıkları başvurların yanıtsız bırakılmasına tepki gösterdi. Avcılar, "Belediyeye gidiyoruz bir kapıdan diğerine gönderiyorlar. Bu metruk binalara bağımlı insanlar geliyor. Bu sorunlar için sürekli aradığımız için belediye artık telefonlarımızı bile kaldırmıyor. Bekçiyi ve polisi aradığımızda da 'orada hiç kimse yok' deyip çekip gidiyorlar. Birçok defa sözlü ve yazılı başvuruda bulunduk ama bir sonuç alamadık. 3 yıldır bu sorunu dile getiriyoruz. Hiç kimse bu soruna bir çare bulmuyor. Artık buna bir çare bulsunlar. Ne çocuklarımız ne de biz korkudan dışarı çıkamıyoruz" şeklinde konuştu. (MA)