İstanbul'da büyük öğrenci buluşması

Üniversitelerde boykot ve eylemler devam ediyor. İstanbul'da üniversiteliler Maçka'da 'büyük öğrenci buluşması'nda bir araya geldi. İstanbul dışında da pek çok kentte üniversitelerde eylem ve boykotlar devam etti.

İstanbul'da büyük öğrenci buluşması

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aralarında olduğu çok sayıda siyasi ve iş insanının gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler, 48 kişi hakkında verilen tutuklama kararlarının ardından devam ediyor. Binlerce üniversite öğrencisi bugün İstanbul Üniversiteler Koordinasyonu'nun çağrısıyla saat 17.00'de Maçka Parkı'nda bir araya geldi. On binlerce öğrenci buradan kayyum atanan Şişli Belediyesi'ne yürüdü.

Ülke çapındaki pek çok üniversitede de boykot ve eylemler devam diyor.

ANKARA'DA ÜÇ ÜNİVERSİTEDE BOYKOT

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin yaptığı çağrıyla Ankara'da bulunan ve boykot kararı alan üniversitelerin sayısı 3'e çıktı. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bir araya gelen öğrenciler, ders boykotlarına müzikler eşliğinde kampüs içinde devam ediyor. Hacettepe Üniversitesi öğrencileri de kampüs içinde bulunan merkez yemekhane önünde bir araya gelerek halaylar eşliğinde boykotu devam ettirdiler. ODTÜ öğrencileri ise kampüs içinde bir araya gelerek boykotun 2’nci gününde eylemlerine devam ediyor.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ'NDE BOYKOT

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de öğrenciler, kampüs içinde şarkılar ve sloganlarla soruşturmaları protesto etti. Öğrenciler, gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından forum düzenledi. İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencileri de dersleri boykot etti.

Çukurova Üniversitesi'nde binlerce üniversiteli, dersleri boykot ederek, R1 ve R2 derslikleri önünde oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, daha sonra kampüs içinde sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde sık sık “Üniversiteler ayakta, akademik boykota” sloganı atıldı.

(HABER MERKEZİ)