İşten çıkarılan işçiler: Tempo Çağrı Merkezi yeni işçilerin sigorta primini yatırmaktan yine kaçınacak

Sahte müşteri memnuniyeti anketi doldurtulan çağrı merkezi çalışanları dava sürecine hazırlanıyor.

İşten çıkarılan işçiler: Tempo Çağrı Merkezi yeni işçilerin sigorta primini yatırmaktan yine kaçınacak

ARTI GERÇEK- Batman'da sayıları 30'a varan çağrı merkezi işçileri salgın döneminde işten çıkarmalar yasak olmasına rağmen, kapsam dışında tutulan maddeye dayanarak işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarılan işçiler NPS adı verilen müşteri memnuniyeti anketlerinin şirket yöneticileri tarafından kendilerine doldurtulduklarını öne sürmüş, durum açığa çıkınca şirketin suçu çalışanlara attığını ifade etmişlerdi.

Söz konusu Tempo Çağrı Merkezi şirketi ise iddiaları yalanlamış, Artı Gerçek'te yer alan haberden ötürü eski çalışanlarını telefonla arayıp tehdit etmişti. İşçiler ise iddialarını işyeri yazışmalarına dayandırmıştı. Yazışmalarda şirket yöneticilerinin çalışanlardan müşteri memnuniyeti anketlerini doldurmasını istedikleri açıkça belli oluyordu. Söz konusu yazışmalarda sahte anketin yanı sıra çalışanlara yönelik mobing ifadeleri yer alıyordu. Çalışanlara izin kullanılmaması ve 'ölene kadar çalışacaksınız, kafanızı kırarım' gibi sözlerin sarf edildiği açık bir şekilde yansımıştı.

İşten çıkarılan Tempo Çağrı Merkezi çalışanları bugün Batman'daki Petrol-İş Sendikası binasında Tempo Çağrı Merkezi Mağdurları adıyla hukuki süreci başlattıklarını duyurdu. İşçiler haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtirken işverenin düzenli olarak İŞKUR'dan teşvik almak için işe alım yaptığını fakat sigorta primlerini ödemediğini öne sürdü.

İşten çıkarılan Yunus Emre Yıldız'ın okuduğu basın açıklamasında, "Kamuoyunca da Bilindiği üzere Batman Tempo Çağrı Merkezi İş Süreçleri Dış Kaynak Hizmetleri AŞ’de çalışan arkadaşlarım ve benim iş akdimiz feshedilmiştir. İlgili fesih süreci Tempo Çağrı Merkezi yetkililerince kanunun lafzına uygun gösterilmeye çalışılarak gerçekleştirilmiştir. Bu uygun gösterilmeye çalışma durumu sözde ben ve ekip arkadaşlarımın sistem üzerinden kişisel çıkar sağlama yoluyla gerçekleştirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'

Yıldız, kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, "Tarafımıza karşı itham edilmiş olan bu iftira içerikli söylemleri kesinlikle kabul etmediğimizi belirterek Tempo Çağrı Merkezinin bu yönde elinde somut bir delil de bulunmamaktadır. Tempo Çağrı Merkezi iş akdimizi Cumhurbaşkanımızca alınmış olan karar doğrultusunda feshedemediğinden sadece ve sadece belli başlı nedenlerle feshi gerçekleştirebileceğinden dolayı tarafımıza bu iftiralar atılmıştır. Onlarca kişinin aynı anda aynı şekilde şirketten bir çıkarım sağlamış olma ihtimali düşünüldüğünde hayatın olağan akışına aykırı bir durum olduğu görülecektir" dedi.

'YENİ İŞÇİLERİN SİGORTA PRİMLERİNİ YATIRMAYACAK'

Çağrı merkezinin işten çıkartmak için elinde somut bir delilin bulunmadığını söyleyen Yıldız, işten çıkarmanın yasal koşullarının oluşması için kendilerine iftira atıldığını, "Onlarca kişinin aynı anda aynı şekilde şirketten bir çıkarım sağlamış olma ihtimali düşünüldüğünde hayatın olağan akışına aykırı bir durum olduğu görülecektir. Yıllardır iş arkadaşlarımızı işten çıkardıkları zaman farklı farklı nedenler bahane gösterilip işbu fesihleri gerçekleştirmişlerdir. 2014 yılından bu yana iş akitleri feshedilmiş olan iş arkadaşlarımız işe iade davalarını kazanmışlardır çünkü bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti yargısı haksızlıkları tespit edip iş arkadaşlarımızın işe dönüşüne karar vermiştir. Tempo Çağrı Merkezi iş akitlerimizi feshetmesiyle birlikte her daim yaptığı gibi İŞ-KUR’dan yeni işçiler talep edecek olup işe alınan yeni işçilerin teşvik kapsamları doğrultusunda sigorta primini yatırmaktan kaçınacaktır" sözleriyle ifade etti.

Yıldız son olarak haklarını almak için yasal ve hukuki süreci başlattıklarını duyurdu.

dava iftira İşten Çıkartma koronavirüs