Kan davası yüzünden cenazelerini alamıyorlar

Bölge illerinde en aza inen kan davaları barış sürecinin sona ermesiyle birlikte yeniden çoğaldı.

Kan davası yüzünden cenazelerini alamıyorlar

HABER MERKEZİ - Kürt sorununda çözüm sürecinde azalan kan davaları, barış sürecinin yerini çatışmalı sürece bırakmasıyla yeniden çoğaldı.

En son olay Diyarbakır'da yaşandı.

Diyarbakır'da geçen hafta dünyaya gelen ve sağlık durumu iyi olmadığı için yoğun bakım ünitesinde kontrol altında tutulan 7 günlük kız bebeği dün hayatını kaybetti.

Kan davalıları olduğu için doğumdan sonra hastaneyi terk eden bebeğin ailesi, öldürülme korkusuyla evlerinden çıkamayacaklarını söyleyerek, bebeğin cenazesini almak için hastaneye gelemedi.

Hastane yetkililerinin neden gelemeyeceklerini sorması üzerine ise bebeğin ailesi kan davalı olduklarını bu yüzden evlerinden çıkamayacaklarını bildirdi.

Ailenin cenazeyi almak için hastaneye gelmeyeceğini iletmesi üzerine hastane yetkilileri durumu polise bildirilirken, ölen kız bebeğin cesedi hastane morguna kaldırıldı.

(DHA)

diyarbakır