Kapalı okula tahta ihalesine tepki: 'Kaynak varsa mağdur öğretmenlere aktarılsın'
Yüz yüze eğitime 30 Nisan’a kadar ara verilirken, okullara 18 bin etkileşimli tahta alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen’li Bozdoğan, ‘Kaynak varsa mağdur öğretmenlere aktarılsın’ dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim verilen çocuklara idam görüntüleri izlettirilmesinin sorumlusu olarak gösterilen Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 18 bin adet etkileşimli tahta alınmasına ilişkin 17 Nisan’da ihale yapılacağını duyurdu. Müdürlüğün, ‘FATİH Projesi’ kapsamında yapacağı etkileşimli tahta ihalesini eleştiren Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, "Kaynak varsa eğitime verilen ara nedeniyle mağdur olan öğretmenler için kullanılmalı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel de başarısızlığı tescillenen projede ısrar edilmesini eleştirdi.
‘KAYNAK YOK DENİYOR, BÖYLE BİR İHALE YAPILIYOR’
Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre kamuya maliyeti 2 milyar TL olan ve 1 milyon 438 bin tabletin depolarda çürümeye terk edilmesi ile ilk etabı sonuçlanan FATİH Projesi kapsamındaki hizmet alımlarının hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık, okulların tatile girmek zorunda kaldığı bir dönemde proje kapsamında 18 bin adet etkileşimli tahta almak için harekete geçti.
Böyle bir dönemde MEB’in ihale yapmayı planlamasının düşündürücü olduğunu ifade eden Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, "Ücretli öğretmenler, usta öğreticiler, özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışan arkadaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunların, kaynak yokluğundan kaynaklı çözülemediği bir zamanda, bu ihalenin yapılmasını anlamak mümkün değil" diye konuştu.
‘İKTİDAR, VERİMLİ GEÇİRİLMESİ GEREKEN YILLARI PLANSIZCA TÜKETTİ’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel de 23 Mart’ta başlayan uzaktan eğitimin MEB’in uzaktan eğitim uygulamasının, kapsamlı bir eylem planı olmadığını söyledi. Eğitimde bugün gelinen süreci kriz olarak tanımlayan Açıkel şöyle devam etti: "Bugün yaşanan sorun, bir plansızlık krizidir. Ülkemizin bilgi toplumuna dönüşümünü kolaylaştırmak için çok daha verimli geçirilmesi gereken yıllar, AKP iktidarınca plansız şekilde tüketilmiştir. Eğitim konusunda AKP, Türkiye’yi küresel liglerde rekabet edemez bir noktaya sürüklemiştir."