Korhan Berzeg 72 gündür kayıp: Şüpheli 20 kişinin ifadesi alındı
Balıkesir'de kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'den 72 gündür haber alınamıyor. Berzeg'in, Gönen ve İstanbul'daki evlerinde savcılık kararıyla arama yapılıp bilgisayarları incelendi. Şüpheli olarak 20 kişinin ifadesi alındı.

Artı Gerçek - Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olan ve tatil için geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde 72 gün önce köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de hocası olan 83 yaşındaki Korhan Berzeg hâlâ kayıp.
250 KİLOMETRELİK ALAN ÜÇ KEZ TARANDI
Dron ve İHA'ların da kullanıldığı aramalarda, bu zamana kadar 250 kilometrekare alan havadan ve karadan tarandı; kırsalda ve Gönen ilçe merkezindeki 30 mahallede arama yapıldı. Armutlu Mahallesi ve çevresindeki tüm metruk evler de savcılık izniyle arandı. Armutlu Mahallesi yakınından geçip, Erdek ilçesine dökülen Gönen Çayı'nın yaklaşık 80 kilometrelik sahilini de kontrol edip, bilinen kuyular ve mağaralarda da arama yapan ekipler, Berzeg'in evinin önünden 3'üncü kez başlattıkları aramalardan da sonuç alamadı.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, teknik ve fiziki takibin yanı sıra yapılan ihbarları da değerlendiren ekipler, Korhan Berzeg olduğu söylenen iki kişiye ulaştı. Ancak bu kişilerin, Berzeg ile benzerlik gösteren, aynı kıyafeti giyen ve yanlarında köpekleri olan farklı kişiler olduğu ortaya çıktı.
Öte yandan Samsun'da yaşayan ve metafizikle uğraştığını söyleyen bir kişinin, Berzeg'in, Armutlu Mahallesi'ndeki evinin yakınlarındaki bölgede olabileceği ihbarı da araştırıldı. Söylenen bölgeye giden ekipler, burada da hiçbir ize rastlamadı.
BÖLGEDEN GEÇEN 40 ARACIN SÜRÜCÜLERİ SORGULANDI
MİT'in de katıldığı arama çalışmaları kapsamında, Berzeg'in Gönen ve İstanbul'daki evlerinde savcılık kararıyla arama yapılıp bilgisayarları incelendi. Savcılık, şüpheli olarak 20 kişinin ifadesini aldı. Berzeg'in kaybolduğu gün, bölgeden geçen 40 aracın sürücüleri de sorgulandı. Berzeg'in takibe alınan banka hesaplarında da kaybolduğu günden bu yana herhangi bir hareketlilik belirlenmedi.
Berzeg’in, eşi Angela Berzeg tarafından söylenen ve başlangıç aşamasında olduğunu belirtilen Alzheimer rahatsızlığı nedeniyle, daha önce de İstanbul ve Armutlu’daki evinin önünde kısa süreli iki kez kaybolup, bulunduğu öğrenildi. Ailesinin, 4 Ağustos'ta, yerini bildiren kişiye 1 milyon liralık ödül vadettiği Berzeg'i arama çalışmaları, 30 kişilik özel ekip tarafından sürdürülüyor.
NE OLMUŞTU?
ABD'de Dünya Bankası'nda uzun süre ekonomi uzmanı olarak görev yaptıktan sonra emekli olup, İstanbul'da yaşamaya başlayan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de hocası olan Korhan Berzeg, mayıs ayında tatil için eşi Angela Berzeg ile memleketi Gönen'in kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki evine gelmişti.
17 Haziran'da, Angela Berzeg kahvaltı hazırlarken köpeğiyle yürüyüş yapmak için evden ayrılan Korhan Berzeg, geri dönmemişti. Cep telefonunu evde bırakan eşi geri dönmeyince Angela Berzeg, jandarmaya kayıp başvurusunda bulunmuştu. İhbarla bölgeye, AFAD, AKUT ekipleriyle Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri sevk edilmişti. Çalışmalara Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (GÖNDAK), STK'lar ve köylüler ile çevre illerden gelen sivil arama kurtarma ekipleri ve Bursa’daki dağcı grupları da katılmıştı. (DHA)
Korhan Berzeg 62 gündür kayıp: Üçüncü taramadan da sonuç çıkmadı, ekip sayısı düşürüldü
Ekonomist Korhan Berzeg 52 gündür kayıp: 1 milyon lira ödül var ama henüz ihbar gelmedi
Korhan Berzeg'i aramalarda bir ay geride kaldı: Sil baştan taramalardan da sonuç çıkmadı