Malatyalı depremzedeler tuvalet ihtiyaçlarını hasarlı binalara girerek karşılıyor

Malatyalı depremzedeler tuvalet ihtiyaçlarını hasarlı binalara girerek karşılıyor
Maraş merkezli iki büyük depremin sekizinci gününde depremzedeler yerleştirildikleri çadır kentlerdeki durumu anlattı. Halk tuvalet ihtiyacını hasarlı binalara girerek karşılıyor.

Yağmur Kaya


MALATYA - Maraş merkezli iki büyük depremden büyük yıkımların yaşandığı 10 ilden biri olan Malatya'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da depremzedeler çadır kentlere yerleştiriliyor. Sekizinci günde çadır kentlerin yaşanabilir durumda olmadığını belirten depremzedeler, en büyük sıkıntının tuvalet sorunu olduğuna dikkat çekiyor. Battalgazi ilçesinde belediye bahçesinde kurulan bir çadırlarda 10- 18 kişilik aileler bir çadırda kalırken, tuvalet ihtiyaçlarını ise belediye binasında karşılamak zorunda kalıyor. Ancak kent merkezinde Emeksiz Parkı'nda kurulan çadır kentte, halk tuvalet ihtiyacını hasarlı binalara girerek karşılıyor.

'18 KİŞİ BİR ÇADIRDA KALIYORUZ'

Battalgazi'ye kurulan çadır kent merkezinde yerleştirilen 18 kişilik bir aile tek bir çadırda kalıyor. En küçüğü altı aylık olan 4-5 çocuklu bu ailenin temel sorunlarından biri de ısınma sorunu. Çocuklar saniyeler süren öksürükle boğuşurken adı Reyan olan altı aylık bebeğin soğuk algınlığı nedeniyle kustuğu belirtildi. Deprem nedeniyle sütü kesilen anne, Reyan'ı mama ile beslediğini ancak mama bulmakta zorlandıklarını aktardı.

Urfa daha sonra Malatya Battalgazi ilçesine yerleşen aile, çadırların yetersiz olduğunu dile getiren aile, hemen hemen her çadır da en az 10 kişinin yaşadığını şöyle anlattı:

"Bir çadırda onlarca aile kalıyor. Bizim çadırda 18 kişi kalıyoruz. 8-9 tane çocuk var kalabalıktan çadırda nasıl yatacağımızı bilmiyoruz. Yaklaşık bir haftadır banyo yapamıyoruz, sadece sobada su ısıtarak kafamızı yıkayabiliyoruz. Bizim gibi birçok çadırda aynı durumu yaşıyor bir çadırda bu kadar fazla kişinin kalması sağlık açısında ileride zararlı olabilir. Çadırda bebekler var onların sağlığı açısından da olumsuz bir durum. Bununla beraber kıyafet sorunumuz olmasına rağmen halen herhangi bir kıyafet yardımı gelmedi. Çocuk mamasına ihtiyacımız var en önemlisi ise bir yada iki tane çadıra ihtiyacımız var. Umuyorum ileri günlerde bu sorunlar biraz daha azalır.”

Öne Çıkanlar