Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Akademik hususlar konusunda hiç kimse endişe etmesin
Selçuk, 'Akademik hususlar konusunda hiç kimse endişe etmesin. Bu konularda elimizden gelen çabayı tüm öğretmenlerimizle, meslektaşlarımızla beraber ortaya koyacağız' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İnşallah bu zor dönemleri atlatıp önümüzdeki süreçte salgının rahatlamasıyla beraber çok daha yüksek kalitede bir eğitimin takipçisi olacağız. Her bir çocuğumuzun ihtiyacını tek tek ele alıp gereken desteği sağlayacağız" açıklamasını yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı.
'BİLİM SANAT MERKEZLERİNİN KURULMASINDA HAYIRSEVERLERİN ÖNEMİ VAR'
Açılışta konuşan bakan Selçuk, "Bilim sanat merkezlerimiz çocuklarımızın yetişmesi ve kendilerini geliştirmeleri için özel bir ortam sağlıyor. Çocuklarımızın ilgi ve yeteneğini dikkate alan bir eğitim modeli çiziyor. Bakanlığımızın politikaları arasında bilim sanat merkezleri önemli bir yer tutuyor. Bu binaların yükselmesinde hayırseverlerimizin çok büyük önemi var." dedi.
'UZAKTAN EĞİTİM, EĞİTİM SİSTEMİMİZİ ŞEKİLLENDİRDİ'
Bakan Selçuk, salgın döneminin kendilerini yepyeni durumlarla karşı karşıya getirdiğini söyledi. Uzaktan eğitimin tüm dünyada olduğu gibi eğitim sistemlerinin bir parçası olduğunu anlatan Bakan Selçuk, şöyle devam etti:
"Bu dönüşüm ve değişim sürecinde bu engelleri nasıl avantaja dönüştürürüz, bütün meselemiz buydu ve bu mesele bize sahip çıkmak anlamında da Türkiye'nin resmi kurumlarının, özel sektörünün, sivil toplum kuruluşlarının tümünün birden elbirliğiyle bu şekilde bir eser ortaya koyma yarışına girmesi de bizi sevindiriyor. Bilim sanat merkezlerine çok özel yatırımlar yapıyoruz. Bu sıralarda ve gelişimi için özel kadrolar ihdas ediyoruz ve bu şekilde imkânlarının daha gelişmesi için de yatırım harcamalarınızı artırıyoruz."
'MESLEK LİSELERİ DESTAN YAZDI'
Bakan Selçuk, salgın sürecinde meslek liselerinin ortaya koyduğu büyük çabanın tarihe geçecek bir noktada ele alınması gerektiğini vurgulayarak, meslek liselerinin bütün dünyanın malzeme tedariki, üretimi, lojistiği açısından sıkıştığı bir dönemde bir destan yazarak üretimleriyle ihracata yönelik olarak, patentler, faydalı modeller ve benzeri projelerle Ar-Ge inovasyon merkezleriyle artık bambaşka bir ruhun taşıyıcısı haline geldiğini anlattı.
Selçuk, bundan sonraki süreçte de meslek liselerine katkılarının artarak devam edeceğini söyledi.
Ailelerin, salgının zor şartlarında 24 saat anne babalık yaparak çocukların ruh ve fiziksel sağlığının, akademik becerilerinin korunmasında büyük bir katkı sağladığına dikkati çeken Selçuk, şu değerlendirmede bulundu:
‘AKADEMİK HUSUSLAR KONUSUNDA HİÇ KİMSE ENDİŞE ETMESİN’
"Her bir anne babamıza müteşekkirim. İnşallah bu zor dönemleri atlatıp önümüzdeki süreçte salgının rahatlamasıyla birlikte çok daha yüksek kalitede bir eğitimin takipçisi olacağız ve her bir çocuğumuzun ihtiyacını tek tek ele alıp gereken desteği sağlayacağız.
Akademik hususlar konusunda hiç kimse endişe etmesin. Bu konularda elimizden gelen çabayı tüm öğretmenlerimizle meslektaşlarımızla beraber biz ortaya koyacağız. Çocuklarımızın ruh sağlığı, motivasyonu, okula aidiyeti, öğrenmeye yaklaşımı açısından çok daha iyi bir potansiyele gelip salgın öncesi durumu da aşacak şekilde daha iyi bir noktaya gelmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonraki süreçte artık izlemelerimiz, gözlemlerimiz devam edecek."