MSB’den SDG-Şam anlaşmasına ilişkin açıklama

MSB, DSG-Şam arasında imzalanan anlaşma ile ilgili, ‘Sağlanan anlaşmanın nasıl uygulanacağına, bunun sahaya yansımalarına bakacağız’ yorumunu yaptı.

MSB’den SDG-Şam anlaşmasına ilişkin açıklama

Artı Gerçek - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, geçici Suriye hükümeti ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Sağlanan anlaşmanın nasıl uygulanacağına, bunun sahaya yansımalarına bakacağız” ifadelerine yer verildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Atatürk ve Harbiyeli Anıtı’nda haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Aktürk, SDG-Şam arasında anlaşma ile ilgili sorulan soruya şu sözlerle yanıt verdi:

“Sağlanan anlaşmanın nasıl uygulanacağına, bunun sahaya yansımalarına bakacağız. Olumlu veya olumsuz sonuçlarını, net çıktılarını yakından takip edeceğiz. Türkiye olarak terörle mücadelede kararlılığımız sürmekte; Suriye’de terörist faaliyetlerin sona erdirilmesi, teröristlerin silah bırakması ve yabancı teröristlerin Suriye dışına çıkarılması yönündeki beklentilerimizde ve Suriye’nin toprak ve siyasi bütünlüğünün sağlanmasına yönelik kararlılığımızda bir değişiklik söz konusu değildir.

Ayrıca Suriye’de göreve başlayan askeri ataşemiz bugün Suriye Savunma Bakanı tarafından kabul edilecek. Size daha önce de ifade ettiğimiz gibi önümüzdeki günlerde Bakanlığımızdan bir askeri heyet Suriye’yi ziyaret edecek.” (HABER MERKEZİ)