Muğla’da işkence: 7 gündür resmi açıklama yok

Muğla’da 7 kişinin darp edilerek, çıplak halde yere yatırıldıkları fotoğrafların yayınlanmasının ardından 7 gün geçti ancak hâlâ resmi bir açıklama yapılmadı.

Muğla’da işkence: 7 gündür resmi açıklama yok

HABER MERKEZİ - HDP’li Ahmet Yıldırım, Muğla’da gözaltına alınan 7 kişinin darp edilerek fotoğraflarının yayınlanmasına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamasını, "Bu ülkede işkence münferit değil, sistematik bir hal aldı" sözleriyle eleştirdi.

Muğla’nın Ortaca ve Seydikemer bölgesinde 4 Ekim’de ‘PKK’li oldukları’ iddiasıyla 7 kişinin darp edilerek gözaltına alınmasının ardından ters kelepçeli çıplak fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmıştı.

SORUŞTURULACAK DENDİ, RESMİ BİR AÇIKLAMA DAHİ YAPILMADI

Fotoğrafların yayınlanması ile birlikte HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Meclis kürsüsünden fotoğraflara tepki gösterdi. Ardından Meclis oturumunu yöneten Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı 4 partinin Grup Başkanvekillerini toplantıya çağırdı. Toplantıda AKP ve MHP’li Grup Başkanvekilleri de fotoğraflar için ‘kabul edilemez’ ifadelerini kullanırken, İçişleri Bakanı Yardımcısı telefonla arandı. İçişleri Bakan Yardımcısı uygulama ile birlikte fotoğrafların çekilmesi ve yayılması ile ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılacağını söyledi. Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı konusunda bir açıklama yapılmazken, gözaltına alınan 7 kişi ve öldürüldüğü iddia edilen 5 kişi ile ilgili de resmi açıklama yapılmadı.

‘İŞKENCE MÜNFERİT DEĞİL, SİSTEMATİK’

HDP’li Ahmet Yıldırım, Meclis’te olayı tekrar gündeme getireceklerini ve takipçisi olacaklarını söyledi. Ellerinde sağlıklı bilgi olmadığını belirten Yıldırım, "Bu ülkede işkence artık münferit bir olay değil, sistematiktir. Bunu yaşadığımız birçok olaydan ötürü biliyoruz. İşkence sistematik bir hal almıştır. Bu ülkede işkencenin münferit bir durum olduğunu ve bunların münferit durumlarla etkin soruşturulduğunu kimse bize anlatmasın. Böyle bir şey de söz konusu değil. Kim ki buna göz yumuyor, soruşturmayı göz ardı ediyorsa asla zamanaşımına uğramayan insanlığa dair bir suç işliyor. Sadece bugün kendileri iktidarda diye AKP bunları kapatacağını ve bir daha açılmayacağını sanıyorsa yanılıyor. İşkence insanlığa dair bir suçtur. Ve biz bu ülkede sadece siyaseten değil bir insan olarak sorumluların açığa çıkarılması için mücadele edeceğiz" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

HDP işkence ahmet yıldırım Muğla