Naci Görür'den deprem açıklaması: "Büyük bir depremi tetikleyebilir"
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem bölgede tedirginliğe yol açtı. Yer bilimci Naci Görür, sarsıntının ardından dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
Pazar sabahına depremle uyanan Bingöl’de, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı kısa süreli paniğe neden oldu. Resmi kurumlar ilk incelemelerde olumsuz bir durum bildirmezken, uzmanların açıklamaları bölgedeki riskin devam ettiğini ortaya koydu.
Depremin Detayları Netleşti
AFAD verilerine göre deprem saat 08.01’de Yedisu merkezli olarak kaydedildi ve büyüklüğü 4.4 olarak açıklandı. Öte yandan Kandilli Rasathanesi ise sarsıntının büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu.
Depremin yüzeye yakın bir noktada gerçekleşmesi, hissedilme şiddetini artırdı.

Valilikten İlk Açıklama Geldi
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybının tespit edilmediği belirtildi. Ekiplerin sahada incelemelerini sürdürdüğü ve gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi.
Uzmandan Dikkat Çeken Değerlendirme
Depremin ardından açıklama yapan Naci Görür, bölgenin hassasiyetine dikkat çekti. Yedisu fay hattının uzun süredir bilim insanlarının radarında olduğunu hatırlatan Görür, bu tür sarsıntıların önemsenmesi gerektiğini vurguladı.
“Büyük Depremi Tetikleyebilir” Uyarısı
Görür, yaşanan depremin iki farklı senaryoya işaret edebileceğini belirtti: Ya bölgede daha büyük bir depremi tetikleyebilir ya da fay hattındaki gerilimi artırabilir. Bu nedenle bölgenin dikkatle izlenmesi gerektiğinin altını çizdi.