Narin Güran için Adana'da hatıra ormanı: 'Aldığımız her nefeste yaşasın istedik'
Yüreğir Belediyesi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için 300 fidan dikti.
ADANA - CHP'li Yüreğir Belediye Meclisi, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için hatıra ormanı oluşturulmasına karar verdi. Atakent Mahallesi’nde yaklaşık iki buçuk dönüm alana Narin için 300 fidan dikildi. Etkinliğe, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, partililer ile mahalle sakinleri katıldı.
'FİDANLAR SEVGİYLE BÜYÜSÜN'
Etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, "Hayatının baharında aramızdan kopartılan kızımızın hatırasını ilelebet yaşatmak için Narin adına yüzlerce fidan dikeceğiz. Narin kızımızın adının yaşatılması ve unutulmaması için her inançta, her kültürde kutsal kabul edilen, sevginin ve canlılığın sembolü olan fidanı ve ağacı seçtik. Narinimiz çektiğimiz her nefeste yaşasın istedik. Narin’imizin kalbindeki sonsuz sevgiyle fidanların büyüyüp gelişmesini, toplumun her kesimine bu sevginin nüfus etmesini, sevgiden yoksun insanların yüreklerine bir nebze olsun sevgi tomurcukları ekmesini temenni diyoruz” dedi.
'NARİN'E KİM KIYDIYSA YARGILANSIN'
Narin'i katledenlerin yargılanmasını isteyen Demirçalı, “Narin’e kim ya da kimler kıydıysa yargılansın. Çocuklar ölmesin istiyoruz. Bu ülkede dört şey olmayacaksın; kadın, çocuk ağaç, sokak hayvanı der büyük usta Yaşar Kemal. İçinden geçtiğimiz günler bu tespite maalesef uyuyor. Her gün kadın cinayetleri, her gün kayıp çocuklar. Bir çürümenin, dibe vurmuşluğunun ortasındayız. Dün Leyla ,Ceylin, Ecrin, Irmak, İkra, bugün Narin ve Sıla. Narin okula gidecekti. Bugün olması gereken yer mezar değil, sınıftı. Çocuklarımıza Narin’imize narin olamadılar” diye konuştu.
'ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TOPLUM SORGULANMALI'
CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu da Narin’in adının yaşatılması ve yaşanan vahşetin her zaman akılda kalmasını istediklerini söyledi. Tanburoğlu, "Kimin yaptığı değil, ailenin yapması değil, köyde olması değil, orada bir mantalite ve davranış sorunu var. Bunu analiz etmezsek hiçbir zaman toplumdaki yozlaşmışlığın, çürümüşlüğün sebebini tahlik edememiş oluruz. Küçücük kız çocuklarının öldürülebildiği, vicdansızca tecavüz edilen kız çocuklarının, erkek çocuklarının olduğu ve bunun artık neredeyse normalleştiği bir toplumda biz hiçbir zaman kendimizi doğru, düzgün, ahlaklı birey olarak adledemeyiz. Toplum bir bütündür” dedi.
Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.