Oğlunun şüpheli ölümü için 10 yıldır mücadele eden babanın paylaşımlarına 'suç unsuru' denildi

Oğlunun şüpheli ölümü için 10 yıldır mücadele eden babanın paylaşımlarına 'suç unsuru' denildi
Staj yaptığı Rixos Otel'de ölü bulunan Burak Oğraş'ın babası, sesinin duyulması için yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Emniyet'e ifade verdi.

ARTI GERÇEK- Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Otel’de staj yaparken hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, oğlunun şüpheli ölümüne ilişkin 10 yıldır adalet mücadelesi veriyor. Baba Oğraş, 'suç unsuru' olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımlarına ilişkin Emniyet'e ifade verdi.

16 yaşındaki Burak Oğraş, 2011 yılında staj yaptığı Rixos Otel’in havuzunda şüpheli biçimde hayatını kaybetti. Ölümünün ardından 10 yıl geçmesine rağmen, dosya aydınlatılmadı.

Oğlunun ölümünün aydınlatılması için adalet mücadelesi veren baba Murat Oğraş, geçtiğimiz gün sesinin duyulması için Meclis önünde kendini yakacağını söyleyerek isyan etti.

Soruşturmanın engellendiğini söyleyen baba Oğraş, Artı TV’ye konuştu. 10 yıllık süreci özetleyen baba Oğraş, sosyal medya paylaşımları nedeniyle Emniyet'te ifade verdiğini söyledi.

'ALTI ŞÜPHELİDEN DÖRDÜNÜ BEN TESPİT ETTİM'

Oğlunun öldüğü yere giden dönemin nöbetçi savcısı Rafet Zeybek’in CHP Antalya Milletvekili olduğunu hatırlatan Oğraş, ‘şüpheli ölüm’ olarak kayıtlara geçen dosyanın Kriminal Raporu’nda yer alan ifadelerin dikkate alınmadığının altını çizdi. "Oğlum, yaşadıklarının bir kısmını kız arkadaşına anlatmış. Kızın ifadesi de Savcılık’ta" diyen baba Oğraş, Kriminal Raporu’nda birçok çelişkili ifadenin bulunduğunu söyledi. Oğlunun ölümüne ilişkin 6 şüphelinin olduğunu ve bunların 4’ünü kendisinin tespit ettiğini söyleyen Oğraş, "İlk savcı, dosyaya dokunmadan emekli oldu.  Bu kişiyle ilgili de ‘görevi kasten kötüye kullanmakla’ ilgili suç duyurusunda bulundum" dedi.

DÖNEMİN EMNİYET MÜDÜRÜ YÖNETİM KURULU DİREKTÖRÜ OLDU

Dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın ‘FETÖ’den 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını hatırlatan Oğraş, "Görüşme talebimi her seferinde geri çevirdi. Bir yıl sonra Rixos Otel’in Yönetim Kurulu Direktörü oldu" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Oğraş, dönemin Asayiş Müdürü’nün de kendisiyle görüşmeyi her seferinde reddettiğini belirterek, "O da 15 Temmuz’dan sonra ‘FETÖ’den ilk alınan isimlerden oldu" dedi.

Oğraş, şöyle konuştu:

"Benim oğlumun cinayetini ilk önce ‘FETÖ’ kapatmaya çalıştı, otelin prestij kaybı olmasın diye zamanın emniyet müdürü güvence verdi. ‘Basit bir asayiş olayı olarak kapatırız’ dediler ancak bizim çabalarımız sayesinde bunu başaramadılar. Oğlumun katilleri belli olduğu halde hiçbir şey yapılmamakta."

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ 'KAÇMA ŞÜPHESİ YOK' DENİLEREK SERBEST BIRAKILDI

Oğlunun ölümünün ardından 3 sene sonra 2014 yılına gelindiğinde dosyaya bakan savcının, Kriminal Raporu’ndaki çelişkiler ve görgü tanıklarının ifadelerine rağmen takipsizlik kararı verdiğini belirten Oğraş, bu yılın Ağustos ayında şüphelilerden birinin yeniden sorgulandığını söyledi. Nöbetçi mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edilen şüpheli, ‘kaçma şüphesi yok’ denilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Oğlumun katillerini savcıda biliyor" diyen Oğraş, "Şu an savcı kendi verdiği takipsizlik kararının kaldırılması için mücadele ediyor ancak beceremiyor" şeklinde konuştu.

Oğraş, mücadelesine rağmen iktidar partisi tarafından sesinin duyulmadığını vurgularken muhalefet partilerinden de kısmi bir destek aldığını söyledi. Kendi çabalarıyla CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile iletişime geçtiğini ve CHP’li avukatların kendisiyle ilgileneceği yönünde söz aldığını söyleyen Oğraş, hiçbir adım atılmadığını belirtti. Oğraş, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun Meclis’te verdiği soru önergesine ise yanıt verilmediğini söyledi.

EMNİYET'TE İFADE VERDİ

Baba Oğraş, sesinin duyulması için kendisini Meclis önünde yakacağı yönündeki sosyal medya paylaşımlarının ardından Emniyet’e ifade verdiğini söyledi. Paylaşımlarının ‘suç unsuru’ olarak değerlendirildiğini aktaran Oğraş, "Ben bunun suç olduğunu bilmiyordum. Biz sürekli duvara tosluyoruz, sesimiz hiçbir şekilde duyulmuyor. Bu yüzden bunu yazdım" dedi.

10 yıldır otelin prestijinin sarsılmaması için soruşturmanın ilerletilmediğini söyleyen baba Oğraş, "Biz aile olarak sadece adalet istiyoruz. 10 yıldır her gün gözyaşı döküyoruz" dedi.  "Katilleri belli olduğu halde adalet sağlanmıyor" diyen Oğraş, "İşini geri isteyenler, KHK ile görevlerinden atılanlar ve mcüadele edenler cezaevinde benim oğlumun katilleri toplum içinde geziyor" diye konuştu.

'DÜŞENİN HALİNDE DÜŞEN ANLAR'

Oğraş, otelin sahibin Fettah Tamince’ye ilişkin de şunları kaydetti:

"Bütün ülkenin tanıdığı otel sahibi Fettah Tamince’nin 2015 yılında Fethullah Gülen  için ‘liderliğine inanıyorum’ diye beyanatları var. Şimdi bunu değiştirdi; bizi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rüyasında gördüğünü ve aşık olduğunu söylüyor. Bu kişilerle şu an mücadele edemiyorum ama bu devran dönecek."

Başta Giresun’da şüpheli biçimde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için mücadele eden ailesi olmak için diğer ailelerle de görüştüklerini belirten Oğraş, "Düşenin halinden düşen anlar" dedi.

Öne Çıkanlar