Ölüm orucundaki avukatlar için 'Ses olalım' çağrısı
Aralarında sanatçı ve insan hakları aktivistlerinin de olduğu isimler, ölüm orucundaki avukatlar için, "Ses olalım" çağrısında bulundu.
ARTI GERÇEK - Ankara'daki sanatçı ve insan hakları aktivistleri, adil yargılanma talebiyle 213 gündür ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik ile ölüm orucunda 182 günü geride bırakan Avukat Aytaç Ünsal için çağrı yaptı.
Şair ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer, sanatçı ve insan hakları aktivisti Leman Stehn, 2000 yılı ölüm orucu eylemcilerinden Fatime Akalin, İHD Ankara Şubesi Eş Başkanı Fatin Kanat, 2000 yılı ölüm orucu eylemcilerinden Fatime Akalin, şair Şükrü Erbaş, 1996 Süresiz Açlık Grevi (SAG) eylemcilerinden Özlem Yıldırım yayınladıkları bir video için ölüm orucundaki avukatlara "Ses olalım" dediler.
Adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminde hayatını kaybeden Mustafa Koçak, Grup Yorum üzerindeki baskıların son bulması talebiyle başlattıkları eylemde hayatını kaybeden Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'i anımsatan sanatçı ve insan hakları aktivisti Leman Stehn, "Mustafa, Helin ve İbrahim'i yitirdiğimiz bir direnişte milyonlarca insanın adalet arayışına çığlık oldunuz" dedi.
'BU SESİ BÜYÜTELİM'
İHD Ankara Şubesi Eş Başkanı Fatin Kanat, "Milyonların acısı, azmi, tüm mücadelelerin birikimiyle mutlaka hayat bulacak" derken 1996 yılında yapılan Süreksiz Açlık Grevi eylemcilerinden Özlem Yıldırım, "Haksızlık ve adaletsizliğe karşı direnmek haktır. Yaşamı ve umudu çoğaltalım" çağrısında bulundu.
Çağrıcılar, "Milyonlara çağrımızdır, bu sesi büyütelim" dedi.
Ölüm orucundaki avukatlar için 'Ses olalım' çağrısıhttps://t.co/iCiSFD2WQb pic.twitter.com/U8h1DApLlx
— +GERÇEK (@artigercek) August 2, 2020
TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirmiş, 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti.
Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu eylemine başlayan avukatların durumları giderek kötüleşirken tahliye talepleri reddedilmişti.