Palalı saldırıyı Adalet Bakanı'na sormak isteyen öğrenciler gözaltında
Hacettepe'de öğrencilere pala ile saldıran grubun gözaltına alınmamasını, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç' sormak isteyen öğrenciler polis saldırısı ile gözaltına alındı.
 
                        Artı Gerçek - Ege Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde öğrenciler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Hacettepe Üniversitesi'nde öğrencilere yönelik palalı saldırı ile ilgili soru sormak istedi.
"Saldırganların neden hâlâ gözaltına alınmadığını" sormak isteyen öğrenciler, özel güvenlik tarafından engellendi ve polis saldırısı ile gözaltına alındı.
Öğrenci Kolektifleri, yaptıkları paylaşımda “Soruyoruz: Bellerinde palayla gezen, memlekete bir gram faydası olmayan faşist çeteler serbestken neden Ege Üniversitesi öğrencileri gözaltına alınıyor?” dedi.
Kolektif, 5 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.
📍Ege Üniversitesi
— Öğrenci Kolektifleri (@kolektifler6) October 31, 2025
📌EGE ÜNİVERSİTESİ’NE GELEN ADALET BAKANI’NA SORUMUZ VAR: Hacettepe Üniversitesi’ndeki eli palalı faşist çeteler neden hala serbestler?
Adalet Bakanı’na soru sormak isteyen arkadaşlarımız yaka paça gözaltına alınıyor.
SORUYORUZ: Bellerinde palayla gezen,… pic.twitter.com/jF2isV4PTI
NE OLMUŞTU?
Hacettepe Üniversitesi’nde 27 Ekim’de faşistler "reis değişimi" töreni yaptı. Bu sırada grup palalar ile öğrencilere saldırdı. Saldırıda bir öğrenci başından yaralandı. Okul yönetiminin çağrısı ile gelen polis ise saldırıya uğrayan öğrencilere gözaltına aldı. Saldırgan gruptan ise gözaltına alınan olmadı. Gözaltına alınan üniversitelilerin tamamı serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)
 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    