'Piyasaya çok sayıda silah sürüldü' iddiası: 61 gözaltı
Atölyelerde kaçak olarak üretilen çok sayıda silahın piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine İstanbul merkezli 6 ilde 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aramalarda çok sayıda silah bulundu.

Foto: Arşiv
İstanbul merkezli 6 ilde silah kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi. Haklarında yakalama kararı bulunan 76 kişiden 61'i gözaltına alındı. Aramalarda, çok sayıda silah ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, atölyelerde kaçak olarak üretilen çok sayıda silahın piyasaya sürüldüğüne ilişkin bilgi üzerine çalışma başlattı.
AA'nın haberine göre soruşturma kapsamında, yaklaşık 2 yıl süren teknik ve fizik takip sonrası 76 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Polis ekipleri, İstanbul merkezli 6 ilde 88 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 61 kişiyi gözaltına aldı.
Adreslerde yapılan aramalarda, 38 tabanca ve 4 av tüfeği ile çok sayıda şarjör, mermi ve silah yapımında kullanılan malzeme bulundu. Silah yapıldığı belirlenen 2 atölye de mühürlendi.
Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, operasyonun devam ettiği aktarıldı.
Soruşturma kapsamında düzenlenen ara operasyonlarda da silah yapımı gerçekleştirilen 4 atölyenin kapatıldığı, 200 silaha da el konulduğu öğrenildi.