Reza Zarrab'ın BMW'si dolandırıcılık şebekesinin eline geçti

Reza Zarrab'ın BMW'si dolandırıcılık şebekesinin eline geçti
Yediemin otoparklarındaki onlarca lüks araç, sahte evraklarla üçüncü kişiler satıldı. Devri yapılan onlarca Porsche, Land Rover, Mercedes marka araçlar arasında Reza Zarrab'a ait BMW marka bir araç da bulunuyor.

Artı Gerçek - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında noter görevlileri ile yediemin otoparkı yetkililerinin de olduğu ve piyasa değeri 1 milyar lirayı bulan çoğu lüks 67 araçla ilgili bir dolandırıcılık şebekesi ortaya çıktı.

Şebeke ilk olarak çeşitli yediemin otoparklarında bulunan araçlarla ilgili bilgi topladı. İkinci aşamada, şebekenin kontrolünde olduğu değerlendirilen Kocaeli’ndeki bir firma alacaklı olarak gösterildi. Söz konusu araçların İstanbul 33. İcra Müdürlüğü eli ile ihalesi yapılmış gibi işlem yapıldı. Anılan işlemden sonra, aracın tescil işlemi için de Türkiye Noterler Birliği’ne müzekkere yazıldı. İşlemler ise Kocaeli 2. Noterliğinde yapıldı.

ONLARCA LÜKS ARAÇ VAR

Dosyada öne çıkan detaylara göre, tescil işlemlerinin tamamına yakını 1 Temmuz günü yapıldı. Bu süreçte, dosyalarda usulsüz olarak alacaklı görünen firma ile araçların devrinin yapıldığı isimlerin ise sıklıkla aynı olduğu anlaşıldı. Tüm işlemlerde, Kocaeli’nde bulunan Oto Toplar Motorlu Araçlar alacaklı olarak gösterildi. Hayali icradan satış ihalelerinin tamamını ise Rıdvan Ç. ve Adem K. kazanmış gibi gösterildi. Bir başka ifade ile aynı ikiliye aynı gün, aralarında Porsche, Land Rover, Audi Q7, BMW, Mercedes Benz gibi birçok marka aracın ihalesini kazanmış gibi gösterildi.

‘İHALELER’ HEP AYNI İSİMLERE!

Usulsüz bir biçimde tescil işlemi yapılan araçların gerçek sahipleri ile ilgili ise dikkat çeken bilgiler söz konusu. Türkiye’de, bazı bakanlara rüşvet verdiği ortaya çıkan İran asıllı Reza Zarrab adına kayıtlı BMW marka bir aracın da devrinin yapıldığı anlaşıldı. Dosyaya göre, Zarrab adına kayıtlı ve yediemin otoparkında bulunan araç için ilk olarak Oto Toplar Motorlu Araçlar, alacaklı gösterildi. Anılan araç için 12 Mark 2024’te fiili haciz yapılmış gibi işlem yapıldı. Anılan aracın geçen 4 Haziran’da ihale ile 1 milyon 250 bin TL bedelle Rıdvan Ç.’ye satılmış gibi gösterildi. Tescil işlemi için ise 1 Temmuz’da Türkiye Noterler Birliği’ne yazı yazıldı.

‘İZİNDEYKEN İMZAM KULLANILMIŞ’

Dosyaya göre, İstanbul 33. İcra Müdürlüğündeki işlemler, müdür yardımcısı Oğuzhan K.’nin elektronik imzası ile yapıldı. Önceki gün tutuklanan Oğuzhan K. ise, işlemlerin yapıldığı dönemde yıllık izinde olduğunu belirterek “13 Haziran’da izne çıktım. 12 Haziran günü cüzdanımı kaybetmiştim. Kayıp işlemi için başvurum da söz konusuydu. Durumdan haberdar olur olmaz çalıştığım birime geldim. Konu ile ilgili savcılığa başvurdum. İlgili yöneticilerime haber vermek için uzun uğraşlar verdim. Çalıştığım müdürlükteki kameralara bakılsın. Bu olayla ilgim yok” dedi.

NOTERİ DE AYARLAMIŞLAR!

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde 3 Temmuz günü yapılan sorgu sonrası tutuklanan Oğuzhan K.’nin avukatı Av. Ergün Karaduman ise, olayın olduğu tarihte müvekkilinin şehir dışında olduğunu vurguladı. Bu olay, kalem personeli tarafından müvekkile haber verildiği gibi hemen geliyor ve tutanak tutuluyor. Evraklar, sistem üzerinden gönderilmemiş. Bu işlemlerin, adliyede hangi bilgisayardan yapıldığının tespitini istiyoruz. Kamera kayıtları çıkarılsın. Noteri ayarladıklarını düşünüyoruz. Noterin ifadesi alınmadı. Elektronik imzanın kullanılıp kullanılmadığı de belli değil. Müvekkilin kaçma şüphesi olmadığı gibi, 20 saat adli makam aradı” ifadelerini kullandı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar