'Sağlık Bakanlığı kimin yanında?' testi
Bir hekim, Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabına önce bir doktor gibi, ardından bir hekime şiddet uyguladığını ima eden bir hasta yakını gibi soru sorarak bakanlığı test etti.
+GERÇEK- Son zamanlarda artan sağlık çalışanına şiddet vakalarının ardından bir yurttaş, sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanlığı'nı duyarlılık testine soktu. Önce bir doktor gibi daha sonra da doktora şiddet uygulayan bir hasta yakını gibi Sağlık Bakanlığı'na soru yönelten yurttaşın karşılaştığı sonuca ilk tepki Sağlık ve Sosyal Hizmet Emnekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Başkanı Abuzer Aslan'dan geldi.
DOKTORUN SORUSU CEVAPSIZ BIRAKILDI
Abuzer Aslan'ın aktardığına göre bir hekim, Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabına deney amaçlı olarak önce bir doktor olarak sonra da şiddet uygulayan hasta yakını olarak mesaj attı. Sağlık Bakanlığı hesabından doktorun sorusu yanıtsız bırakılırken, şiddet uygulayan sağlık çalışanın sorusu ise iletişim bilgileri istenerek cevaplandı.
Bu durumdan haberdar olan Abuzer Aslan Sağlık Bakanlığı'nın tutumuna şu sözlerle tepki gösterdi:
'SAĞLIK EMEKÇİLERİ TÜKENİYOR'
"Sağlık Bakanı sağlık emekçilerini korumuyor! Sağlık sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirip sağlık emekçisini toplumun önüne bir suçlu gibi fırlatıyor! Sağlık emekçisine yönelik şiddet cezasız kaldıkça bir hak arama eylemine dönüşüyor! Sağlık emekçileri ne kadar değersiz görüldüklerini, beyaz kod verdiklerinde bile hiçbir şey olmadığını gördükçe tükeniyor! Bu ülke sağlıkta şiddeti cezalandırmıyor, hatta ellerini ovuşturarak izliyor, en çok yaptığını yapıyor twit atıyor."
Çaresiz hisseden sağlık emekçilerinin yurtdışına gitmenin yollarını aradığını belirten Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:
'ŞİDDETE DAHA NE KADAR SEYİRCİ KALINACAK'
"Artık yeter, sağlık emekçilerine yaptıkları işe yabancılaşmış durumdadır. Hayatlarıyla meslekleri arasına sıkıştırılan, emeklerinin karşılığı ödenmeyen sağlık emekçileri bu cendereden kurtuluş olmadığını düşünmekte, mesleklerini yurtdışında yapmanın imkânlarını araştırmaktadır. Memlekette kalanlarsa özellere akın etmektedir. Kendisi de bir özel hastane zinciri patronu olan Sağlık Bakanı bu durumdan hoşnut bile olabilir ancak bundan zarar görenler yine özellerde çalışan sayısı arttıkça mali haklarında gerileme yaşayacak olan, iş güvencesinden mahrum bırakılmış sağlık emekçileri olacaktır. Gerekli önlemlerin alınması için daha ne beklenmektedir? Şiddete daha ne kadar seyirci kalınacaktır? Hekim, hemşire, ebe, teknisyen, idari memur, sağlık işçisi, bu ülkenin tüm sağlık emekçileri olarak bizler şiddete, şiddeti özendiren tüm politikalara karşıyız. SES'imizi duyun artık. Artık yeter. İnsanca yaşamak İstiyoruz."