'Sansürcü kayyum' kitapları toplattı
Kayapınar Belediyesi'ne atanan kayyum, mahalle evlerinin kütüphanelerinde ki yasal kitapları, toplattı. FARUK BALIKÇI / DİYARBAKIR – Diyarbakır Kayapınar...
Kayapınar Belediyesi'ne atanan kayyum, mahalle evlerinin kütüphanelerinde ki yasal kitapları, toplattı.
FARUK BALIKÇI / DİYARBAKIR – Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Mustafa Kılıç makam odasında bir grup gazeteciyi davet ederek basın toplantısı düzenlendi. Masasına da örgütsel suç olarak gördüğü bazı kitap ve dergileri sergileyerek açıklama yaptı.
Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce Cigerxun Kültür Merkezi kütüphanesi, Peyas, Fırat, Medya, Mezopotamya ve Barış Mahallesi'ndeki bilgi evlerinin kütüphanelerinde arama yaptı. Yapılan çalışmaların ardından toplanan dergi ve kitaplar Kayapınar Belediyesine kayyum olarak atanan Mustafa Kılıç’ın odasında bir kısım basına sunuldu.
SOL KİTAPLARI OKUMAK SUÇMUŞ!
Burada açıklama yapan Kılıç, toplanan materyallerin tamamının örgütsel dokuman içerdiğini iddia etti. Bu toprakların kültürü ile ahlakı ile ilgisi olmayan materyallerle çocuklara eğitim verildiğini öne süren Kılıç, "Zerdüştlük, Marksizm, Leninizm, dağdaki insanların yaşam hayatlarını anlatan kitaplar burada mevcut. Bu çocuklarımıza bu kitaplar üzerinden eğitim veriyorlar. Bu kültür evlerinde Öyle bir psikolojik eğitim vermişler ki, içler acısı bir durum var ortada. Burada faaliyet gösteren öğretmenler vardı tespit ettiğimiz, yaklaşık 20 kişi, bunların hepsi dağda akrabası olan veya orada güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen insanların akrabaları, yakınları. Özellikle bu evleri kullanarak, ikna evleri gibi dağa adam kazandırma evleri gibi kullanmışlar, tespitlerimizi yaptık ortaya koyduk. Böyle yüzlerce kitaplar var. Yahudiliği anlatmışlar, Hristiyanlığı anlatmışlar bu toprakların değeri olan İslam inancı ile bizim kendi kültürümüz ile alakalı zerre kadar eğitim yok" diye konuştu.
İHRAÇ EDİLENLERİN SAYISI 390
İhraçlar konusunda da Kılıç, şu bilgileri verdi: "Bugün itibari ile iş akdini feshettiğimiz kişi sayısı 390’ı buldu. Bizde çalışan taşeron işçi sayısı yaklaşık 711 kişi, iş akdini feshettiğimiz tespit ettiğimiz açığa aldığımız kişilerle sayı 590’ı buluyor. Bunun yerine, tespit ettiğimiz şehit ailesi yakınları var, onların çocuklarını getirip işe koyuyoruz. 20’ye yakın özürlü aile tespit ettik, onlara getirip iş veriyoruz. Kapımız dağdakilerin yerine, milletin fakire, fukaraya herkese açıktır. Yardımcı olabildiğimiz kadar herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir dönüşüm başlayacak, inşallah bundan sonrası yörenin kültürüne has kurumlar haline dönüşecek."