Çok genç yaştan itibaren toplamaya başlamış Ömer Koç. Özellikle kitaplar onun dünyasında çok önemli bir yer tutmuş hep. Bütün bu sergilere kaynaklık eden Ömer Koç koleksiyonları muhtemelen Türkiye’de ulaşılmaz bir yerde duruyorlar.
Şairin şiir sergüzeşti bir yanıyla yolculuk gibidir. Kitaplar da şairlerin durakları, istasyonları, yani mola yerleri olur. Elbette her şairin yolculuğu da, mola yeri de kendisine göre olacaktır. Buna göre toplu şiirleri, şairin yolculuğunun farklı mola yerlerine ait toplu sunum gibi düşünebiliriz.
Melike Koçak, 'Hiçkuşu'nu anlattı: Şiiri, kısa kısa öyküyü, kısa filmi çok severim. Dibe, derine dalmaya davet ettiklerini düşünürüm. İşaretler bırakırlar. Okuyanı, izleyeni rahat bırakmaz, sürekli canlı, diri tutarlar... Benim için yazmak biraz bu, böyle. Sezdirmek, onun yolunu aramak, bulmak.
Josh ile Vanessa’nın teknoloji, eğitim, öğrenme alışkanlıkları, merak ve heyecanla dolu hikâyesi, Bay N.’ye dair yürüttükleri soruşturma üzerinden gelişen Findel Gizemi, Andrew Clements’in “ardından bıraktığı son dosya” olarak okurla buluşuyor
Hasan Hayri Ateş, Dipnot Yayınları'ndan çıkan yeni romanını anlattı: 'Sis ve Gölge', 'Şer Zamanıydı' romanının bir devamı. İlk roman 'Kör Kuyuda Tufan’la birlikte bir üçleme oldu.
Haklarında herhangi bir karar bulunmamasına rağmen Diyarbakır Kitap Fuarı'nda el konulan 5 kitap hakkında mahkeme, 37 gün sonra toplatma kararı verdi.
Noor Naga’nın "Bir Mısırlı İngilizce Bilmiyorsa" adlı romanı, Arzu Taşçıoğlu’nun çevirisiyle Livera Yayınları’ndan çıktı. Bu eser yayınevinin “Ortadoğu Kitaplığı” adını verdiği serinin üçüncü kitabı.
Şair Onur Köybaşı ile yeni kitabı “Süperstar”ı ve şiir macerasını konuştuk. Köybaşı kitabı için "Şiirlerimde popüler kültüre oldukça göndermeler var. Süperstar, bu kültüre başkaldırı, haylaz bir duruşu da sergileyerek kapsayıcı bir görev üstlenmiş oldu" dedi.
Elizabeth C’Connor, 1938'in son dört ayında Galler kıyılarındaki bir adada geçen “Balinanın Ölümü” isimli romanında, 18 yaşındaki Manod'u ve onun hapsedici çevresinden kurtulma arayışını kaleme alıyor.
Hakan Kökcü ‘Kemikler ve Komşuluklar’ı anlattı: "Hem yazma etütlerinde hem de yaşamda sürekli olarak “evden kaçma” fikri kafamı kurcalıyor. Ama şunu söyleyebilirim ki, benim için evden kaçmak sonu değil, tam tersine yolu ifade ediyor."
Taçlı Yazıcıoğlu'nun ikinci romanı "İncirlik Yazı", Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.
Sessiz ama derin yankılarla dolu iç sesi, keskinliği ve netliğiyle okuru tokatlıyor... Her kayıp öfke yaratır ve bazen en derin anılarımıza bir kapı aralar. Bernstein’ın isimsiz kahramanı, bu kapıdan geçerken hepimize muhtemel bir yol haritası bırakıyor.
amazon.com.tr, 2024 yılında Türkiye’de en çok satan kitapları açıkladı. Listenin zirvesinde Pierre Franckh’in kaleme aldığı “Rezonans Kanunu” yer aldı.
Zupancic, "Biliyorum ama yine de…” kitabında, karşılaştığımız kötücül durumlar, öğrendiğimiz sarsıcı bilgiler karşısında, farkına vararak veya varmayarak geliştirdiğimiz bilmezden gelme davranışının altında yatan nedenleri araştırıyor, bu durumun bireysel ve toplumsal hayattaki etkilerini açıklıyor.
Derya Sönmez, 'Öteki Hayvanları' anlattı: Çatışma anlarında, kötülüğe giden yol muğlaklaştığında öykü kişilerimin nasıl bir tutum geliştireceğini görmek istedim. Onları yargılamadan, sevmeye de gereksinim duymadan sadece anlamak istedim, bütün karanlığı, aydınlığı ve o muazzam potansiyeliyle.
Geçen yazıda, yayın listelerinde şiire yer veren iki yayınevine dikkat çekmiştik. Yayımladığı kitapların büyük bölümü şiir yapıtlarından oluşan yayınevleriyle devam edeceğiz.
Lal Laleş imzalı Gidenleri Rahat Bırakma Kılavuzu'ndan, Bülent Diken'in Metis Yayınları etiketiyle okurlarla buluşan çalışması 'Yeni Despotizm'e kadar altı yeni kitap ile haftanın öne çıkanları...
Begüm Egeli Bursalıgil'in ilk romanı 'Sessiz Havuz’, Boyut Yayınları etiketiyle okurlarla buluştu. Bursalıgil romanı yazma süreci için "Başlangıç noktam hayatla ilgili kendimce saptadığım içgörüleri anlatmaktı" dedi.
Yazar Tarık Ali'nin 1980-2024 yılları arasındaki anılarını kapsayan kitabı 'You Can’t Please All', Verso Books etiketiyle yayımlandı. Kitap hakkında Jacobin'in sorularını yanıtlayan Ali, değişen dünyada anti-emperyalist olmanın anlamı üzerine konuşuyor.
Mazlum Çetinkaya’nın SRC KİTAP etiketiyle çıkan “7,6” isimli kitabı da içimizi yakan deprem gerçeğinden esinlenen bir metin. Yazar, depremle birlikte yaşamın kendisini de sorguluyor, depremde yitirilen her canın ardından sözcüklerle yas tutuyor.
Selçuk Baran’ın kimi zaman büyük bir yalnızlık, kimi zamansa heyecanla kaleme aldığı notlar; zihninden geçenleri yazıya döktüğü karalamalar bu kitap aracılığıyla ilk kez okurla buluştu.
Hindistan'da ithalat yasağı nedeniyle satılamayan 'Şeytan Ayetleri', 36 yıl sonra yeniden raflara döndü. Yasak talimatını içeren belge kaybolunca yüksek mahkeme satışın önündeki engeli kaldırdı. Ülkenin köklü kitapçısı romanın "yok sattığını" belirtti.
Barack Obama, 2024 yılında en sevdiği filmler, kitaplar ve şarkılardan oluşan yıl sonu listelerini paylaştı. Obama'nın favorileri arasında Cannes seçkisinden bu yıl prestijli Booker ödülünü kazanan 'Orbital' romanına kadar uzanan bir liste var.
Vuslatlar Fasarya bize şunu hatırlatıyor: İnsan bazen düşüşüne hayran kalır, bataklığını ev sanır. Ama normal dediğimiz şey, herkesin kendi hayatına çektiği sınırdan ibaret.
Şair Kutay Onaylı, Metis Yayınları'ndan çıkan kitabı "Türkolmak"ı anlattı: insan türkolunca türk olmaktan çıkmış olmuyor yani. “oluş”, “olmak”tan ayrı veya bizi ondan kaçıracak bir yangın merdiveni değil, “oluş”umuzu çok romantize etmek de bir tuzak..."
Louis Fishman imzalı "Geç Osmanlı Döneminde Yahudiler ve Filistinliler" kitabından Ayhan Yalçınkaya'nın Dipnot Yayınları etiketiyle çıkan yeni çalışması "Alevilikte Toplumsal İktidar ve Kurumlar"a kadar 7 yeni eserle haftanın öne çıkanları...
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kitapçı kitapçı gezerek haklarında toplatma kararı bulunan kitap ve dergilere el koyuyor. İHD’nin “Olağanüstü Hal Bölge Raporu 1991” kitabı da söz konusu kitaplar arasında.
Bir ev, bir sokak, kent ya da ülke ne zaman ‘ev’likten çıkar? Ya da bir insan kendini ne zaman sürgünde hisseder? Köklerinden ayrılıp bir başka coğrafyayı yeniden ev yapmak mümkün müdür? Bu soruların cevabı Etel Adnan’ın hayatı ve sanatına tekabül ediyor.
Enver Topaloğlu’nun yeni şiir kitabı ‘Yaşadığım Çağa Blues’ adıyla Pikaresk Yayınları tarafından yayımlandı. Şair, gündelik olanı şiirsel bir boyuta taşırken, kendine özgü dil ve üslubunu bu kitabında da sürdürüyor.
'Mutsuz Evlerden Önce' SRC Kitap'tan çıktı. Şentürk, "Kitabın karakterleri, tahakküm ilişkisini içeren ve köleleştiren “hapis alanı mutsuz evler”i yıkıp, özgür ilişkiyi içeren, kölelikten azat eden “özgürlük alanı mutlu evler”i kurmaya çalışıyorlar" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.