Lal Laleş imzalı Gidenleri Rahat Bırakma Kılavuzu'ndan, Bülent Diken'in Metis Yayınları etiketiyle okurlarla buluşan çalışması 'Yeni Despotizm'e kadar altı yeni kitap ile haftanın öne çıkanları...
Şair şairi, şiir şiiri hatırlatır. Eski kuşaktan şairlerin, unutuluşun sularında kaybolup gitmesine mâni olan biraz da onlardan esinlenen yeni kuşaklardan şairler değil midir? İzini sürmek, mirasçısı olmak, o mirasın değerini bilmek önemlidir.
Şair Kutay Onaylı, Metis Yayınları'ndan çıkan kitabı "Türkolmak"ı anlattı: insan türkolunca türk olmaktan çıkmış olmuyor yani. “oluş”, “olmak”tan ayrı veya bizi ondan kaçıracak bir yangın merdiveni değil, “oluş”umuzu çok romantize etmek de bir tuzak..."
Görüyoruz, Duyuyoruz, Sabiha Sertel’in toplumsal sorunlara dair cesur bakışını bir kez daha hatırlatırken, Türkiye’nin siyasi ve sosyal yapısına, bu yapının ve bugün hâlâ devam eden sorunlarının nasıl oluştuğuna dair bir perspektif sunuyor.
Figen Şakacı'nın İletişim Yayınları etiketiyle çıkan romanı "HınçAhınç"tan Usama Maksidi'nin Ortadoğu'daki mezhepçilik olgusunu modernizmin bir sonucu olarak ele aldığı "Mezhepçilik Kültürü" çalışmasına kadar 8 yeni kitap ile haftanın öne çıkan kitapları.
Siyaset kuramcısı Michael Hardt'ın Otonom Yayıncılık'tan çıkan son çalışması "Yıkıcı Yetmişler"den Terry Eagleton'ın modernliğin başlangıcından günümüze kültürün serüvenini anlattığı "Kültür" adlı kitabına kadar yedi yeni eserle haftanın öne çıkanları...
Ranciére, “Sanatın Yolculukları” isimli eserde yer alan metinlerde sanatın tiyatro, mimarlık, müzik, tasarım, felsefe, estetik gibi kavramlarla ilişkisini incelerken, aynı zamanda iktidar ve onun temsilleriyle olan bağının da izini sürüyor.
Antony Loewenstein'ın İsrail devletinin askeri-endüstriyel kompleksini odağa aldığı 'Filistin Laboratuvarı' adlı çalışmasından Emre Şan'ın Ketebe Yayınları etiketiyle çıkan 'Sanat Feslefesinin Hikâyesi' kitabına kadar dokuz kitapla haftanın öne çıkanları.
Guénard’ın "eşitlik tutkusu" olarak adlandırdığı bu çelişki, Türkiye'de de belirgin şekilde kendini gösteriyor: Eşitlik, hem de tutkuyla, isteniyor ama insanlar eşitsizliklerle yaşamaya bir şekilde alışıyor.
Guy Leschziner, kitapta yalnızca uyku sorunu çekenlerin veya bu konuda ihtisas yapanların değil, nörobilimle ilgili olanların da kolaylıkla okuyacağı ve özümseyeceği, insan ruhunun karanlıklarını keşfedeceği bir metin ortaya çıkarıyor.
Bu hafta ALFA Kitap'tan çıkan Raşel Meseri imzalı romanı 'Elsa Niego'nun Cenaze Alayı'ndan İletişim Yayınları'nın memleket serisinden çıka 'Artvin' kitabına kadar 7 yeni eserle haftanın öne çıkan kitapları...
Olivier Roy, “Dünyanın Düzleşmesi: Kültürün Krizi ve Normların Tahakkümü” isimli yeni kitabında, kültür krizini tanımlıyor ve geçmişten bugüne buna sebep olan etmenlerle birlikte ele alıyor, neoliberal dünyanın kapsamlı bir eleştirisini ortaya koyuyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.