Sendika.org editörü Demirhan serbest bırakıldı
'Diktatörlüğü durdurabiliriz' başlıklı yazı ve Afrin haberleri gerekçesiyle gözaltına alınan Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan, Afrin operasyonuna dair haberler ve 'Diktatörlüğü durdurabiliriz' başlıklı haberle 'örgüt propagandası yaptığı' gerekçesiyle gözaltına alındı. Önce Mecidiyeköy Polis Karakolu'na götürülen ve daha sonra Çağlayan Adliyesi'nde ifadesi alınan Demirhan serbest bırakıldı.
Demirhan gözaltına alınmasına ilişkin Twitter hesabından "Polis bu kez ofise vakitlice geldi. http://Sendika.Org içeriklerinden dolayı ifadeye gidiyoruz. Seçim öncesi 'anormal' sansür tedbirleri başlamış görünüyor" yazdı.
Polis bu kez ofise vakitlice geldi. https://t.co/s2vm5ZotK1 içeriklerinden dolayı ifadeye gidiyoruz. Seçim öncesi "anormal" sansür tedbirleri başlamış görünüyor.
— Ali Ergin Demirhan (@ali_ergind) 28 Mayıs 2018
Demirhan bir sonraki mesajında ise "'Diktatörlüğü durdurabiliriz' başlıklı haberimiz 'terör propagandası' sayılmış. Gözaltına alınıyorum" dedi.
"Diktatörlüğü durdurabiliriz" başlıklı haberimiz "terör propagandası" sayılmış. Gözaltına alınıyorum.
— Ali Ergin Demirhan (@ali_ergind) 28 Mayıs 2018
İfade işlemlerinin ardından serbest bırakılan Demirhan, Carlos Latuff karikatürü, Afrin savaşına dair haberler ve 'Diktatörlüğü durdurabiliriz' başlıklı yazı nedeniyle sorgulandığını belirtti.
Demirhan Twitter hesabından serbest bırakılmasına ilişkin şu mesajı paylaştı:
"İfade işlemi bitti. Latuff'un karikatürü dahil Afrin savaşına dair haberler, 'diktatörlüğü durdurabiliriz' başlıklı yazı vb bir dizi içerik terör propagandası sayılmış. Yaptığımızın habercilik olduğunu anlattık, çıktık, sorun yok. İlgisini, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür."
İfade işlemi bitti. Latuff'un karikatürü dahil Afrin savaşına dair haberler, "diktatörlüğü durdurabiliriz" başlıklı yazı vb bir dizi içerik terör propagandası sayılmış. Yaptığımızın habercilik olduğunu anlattık, çıktık, sorun yok. İlgisini, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür.
— Ali Ergin Demirhan (@ali_ergind) 28 Mayıs 2018