Şişli'de iş insanını kaçıran 10 kişi yakalandı, altısı tutuklandı: Zorla senet imzalatıp parasını almışlar

Şişli'de 10 kişilik bir grubun, birlikte iş yaptıkları iş insanı kaçırdığı iddia edildi. İş insanı, şüphelilerin, kendisine işkenceyle senet imzalatıldığını ve 14 bin dolar parasının alındığını söyledi. 10 şüpheli gözaltına alındı, altısı tutuklandı.

Artı Gerçek - İstanbul'da bir iş insanı daha önce birlikte iş yaptı kişilerin kendisini kaçırdığını iddia ederek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. İş insanı A.A.Q.A., Gaziosmanpaşa’da adresini bilmediği bir yere götürüldüğünü söyledi. A.A.Q.A. kendisini kaçıran kişiler tarafından darbedilip işkence gördüğünü ve kendisine 270 bin dolarlık senet imzalatıldığını iddia etti. İş insanı aynı şüphelilerin 14 bin dolar parasını aldığını da söyledi. Şüphelilerin, 270 bin dolarlık senetten geri kalan parayı bulması için, kendisini serbest bıraktığını anlatan A.A.Q.A polislerden yardım istedi.

10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, kaçırma ve darp olayının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini belirlendi. Görüntülerde şüphelilerin minibüse bindirdikleri mağduru, bir binaya soktukları ardından darbettikleri görülüyor. Şüphelilerin kimlikleri kısa sürede tespit edildi. Polis ekipleri, 29 Ağustos Salı günü önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi; 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bir pompalı av tüfeği ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Şüpheliler arasında bulunan A.Ö. yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan 10 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (DHA)