Sivas'ta 88 üniversite öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören 88 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sivas'ta 88 üniversite öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Artı Gerçek - Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesindeki yemekhanelerde dün öğle yemeği yiyen öğrencilerde bir süre sonra mide bulantısı ve ishal gibi rahatsızlıklar görüldü.

Öğrenciler ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Taburcu edilen öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öğrencilerin öğle yemeğinde tavuk, bulgur pilavı, patates kızartması ve mercimek çorbası yedikleri öğrenildi.

'ADLİ SÜREÇ BAŞLADI'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, dün akşam saatlerinden itibaren gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrencilerin hastanelere başvurmaya başladığını söyledi.

Öğrencilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini belirten Yıldız, "Üniversite hastanemize, Numune Hastanesi'ne ve Sivas Devlet Hastanesi'ne 90'a yakın öğrenci geldi. Adli süreç başladı, dün öğleyin yenilen yemekten kaynaklandığı düşünülüyor. Gıda raporu geldikten sonra net bilgi vereceğiz" dedi. (AA)