Sokak kedisini fırında yakarak öldüren sanık tahliye edildi
Artı Gerçek - Malatya'da sokakta bulduğu bir kediyi fırında yakarak öldüren ve Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan tutuklanan sanık, yargılandığı mahkemece üç yıl hapis kararının ardından tahliye edildi.
"Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan hakkında altı aydan dört yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 18 yaşındaki B.B., 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.
'TEDAVİ GÖRMEK İSTİYORUM' DEDİ
Hakim, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu yönündeki tıbbi raporu okudu. Sanık B.B. savunmasında, çok pişman olduğunu belirterek "Psikolojik destek ve tedavi görmek istiyorum. Söz veriyorum bir daha karşınıza böyle çıkmayacağım" dedi. Mahkeme, üç yıl hapis cezası verdiği sanığı tahliye etti.
İŞYERİ SAHİBİ ŞİKAYET ETMİŞTİ
Malatya'da bir ekmek fırınında çalışan B.B'nin 18 Ekim gecesi sahipsiz kediyi fırına atarak ölümüne sebep olduğunu güvenlik kamerası kaydından izleyen iş yeri sahibi O.Ö, konuyu emniyete bildirmişti. Gözaltına alınan B.B, "Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan tutuklanmıştı. (AA)