Soylu: 42 belediye başkanı 286 yıl ceza aldı
İçişleri Bakanı Soylu, bir önceki dönemde görevden alınan 94 belediye başkanından 42'sine toplamda 286 yıl ceza verildiğini açıkladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Kasım ayı itibarıyla 'FETÖ'den 559 bin 64 kişiye işlem yapıldığını belirten Soylu, gözaltına alınan 261 bin 700 kişiden 91 bin 287'sinin tutuklandığını söyledi.
42 BELEDİYE BAŞKANINA 286 YIL CEZA
Görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin bilgi veren Soylu, "94 beledı̇ye başkanından 42 beledı̇ye başkanı toplam 286 yıl ceza almıştır. 19'u tutuklanmış, 59'u tutuksuz yargılanmakta, 6’sı adli kontrol ve 8'i hakkında yakalama kararı vardır" diye konuştu.
'368 BİN 217 SURİYELİ ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ'
Soylu, "DEAŞ ve PKK/YPG'ye karşı gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 368 bin 217 Suriyeli ülkesine geri dönmüştür" dedi.
TANRIKULU: BELEDİYE BAŞKANI OLDUKLARI İÇİN TUTUKLANDILAR, BAŞKA NEDEN YOK
CHP’li Sezgin Tanrıkulu, eşbaşkanlık sisteminin Siyasi Partiler Kanunu’nda yer aldığını ve tutuklanan belediye eşbaşkanları hakkında açılmış bir soruşturma olmadığını belirterek, "31 Marttan sonra bu ortam içerisinde kreminize edildiler ve tutuklandılar. Belediye başkanı oldukları için tutuklandılar, başka bir nedeni yok" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili, Meclis Genel Kurulu’nda Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) verdiği eşbaşkanlık önergesi üzerine konuştu.
Tanrıkulu, kadınların maruz kaldıkları ayrımcılığa karşı bütün kurumlarda ve kurullarda eşbaşkanlık sisteminin doğru bir sistem olduğunu belirtti.
Yerine kayyım atanan ve tutuklanan Kayapınar, Nusaybin belediyelerinin kadın eşbaşkanları hakkında hiçbir soruşturma olmadığının altını çizen Tanrıkulu, "Ama 31 Marttan sonra, bu ortam içerisinde, kreminize edildiler ve tutuklandılar. Belediye başkanı oldukları için tutuklandılar, başka bir nedeni yok. Bu nedenle yani kadınlara karşı bu ayrımcılığa, bu cinsiyetçiliğe bence son verilmesi lazım. Ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin politikasını da biliyoruz. Uygulanan politika şudur.Eğer birisinin göz altına alınması isteniyorsa, tutuklanması isteniyorsa ilk önce gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, aylarca iddianamesi yaratılıyor, daha sonra ise hakkında iddianame hazırlanıyor. Yani ilk önce yakala, tutukla, sonra bir suç uydur politikası izleniyor. Kayyımlar üzerinden izlenen politika budur. Bu politikanın maliyeti de ağır olacaktır, buradan ifade ediyorum. Umarım bu maliyet çok ağır olmadan bu yanlıştan dönülür" şeklinde konuştu.