TRT'ye var engelli öğrenciye yok
TRT'de devasa bütçeli dizilere milyonlarca TL akıtılırken bandrol payı da yüzde 10'a çıkarıldı
GÜNCEL- TRT'nin finanse edilmesi için faturalardan kesilen elektrik payı kaldırılırken, tablet ve telefonlardan alınan bandrol payının yüzde 10'a çıkartılması Hürriyet gazetesi köşe yazarı Kanat Atkaya'nın tepkisine neden oldu.
Atkaya, TRT'nin dizileri için milyonlarca TL harcanırken, engelli öğrencilere ayrılan yemek parasının komik rakamlara çekilmesine tepki gösterdi.
"Bandrole kuvvet, ha gayret TRT" başlıklı yazısında Atkaya, TRT'yi kağıt üzerinde "özert ve tarafısız" olmakla suçlarken, kurumun 7 bin olan çalışan sayısının azalmasına rağmen bütçesinin ve harcamalarının giderek arttığını belirtti.
TRT'nin bütçesinin yüzde 50'ye yakın bölümünün bandrol payından geldiğini ve yüzde 6 olan payın yüzde 10'a çıkarıldığına dikkat çeken Atkaya, dış yapımlara harcanan paranın geçen yıl 753 milyon TL olduğunu kaydetti.
Kaldırılan elektrik payının yükünün bandrol payı aracılığıyla vatandaşın sırtına yüklendiğine değinen Atkaya, "Yahu ben cep telefonumdan TRT mi seyrediyorum?" veya "Ben zaten hiç TRT seyretmiyorum ki!" demeyin hiç canımın içleri..." satırlarıyla bu durumu eleştirdi.
Atkaya yazısını şöyle sürdürdü:
Merak etmeyin, savurganlıkla mücadele tam gaz devam ediyor. Örnek mi? Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğrencilerin öğle yemeği ücretlerinin genel bütçeden karşılanmasının "maliyetli"olduğunu, bu "giderin"hayırseverlerden bağış ile toplanması gerektiğini bildiren bir yazı gönderdi ilgili okullara. Engelli öğrencilere verilen öğle yemeğinin "KDV dahil 5.5 TL’yi" geçmemesi gerektiği yolunda uyarı yapıldı, bunun kaynak israfı olacağı vurgulandı. Tasarruf gibi tasarruf işte...İçiniz rahat olsun. Şimdi koltuğunuza yerleşin ve TRT’nin özerk yapısının ve tarafsız yayıncılığının tadını çıkartın. Bandrole kuvvet, bandrole kuvvet...
Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/kanat-atkaya/bandrole-kuvvet-ha-gayret-trt-40545481