TÜBİTAK-SAGE'de patlama: Bir ölü
ÜBİTAK tesislerinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 1 kişinin olay yerinde öldüğü belirtildi.

Artı Gerçek - Ankara'da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK-SAGE) tesislerinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 1 kişi vefat etti.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayda başka yaralanan bulunmadığını, yangının söz konusu olmadığını bildirdi.
TÜBİTAK SAGE’de bir depolama alanında patlama sonucu bir personel hayatını kaybetmiştir.
— Murat Köse ???????? ???????????? (@MuratKoseMamak) September 25, 2023
Yaralı başka bir personel bulunmamaktadır.
Herhangi bir yangın ve benzer bir durum söz konusu değildir.
Rabbimden rahmet diliyorum. Başımız sağolsun.
????Gökçeyurt / Mamak
VALİLİĞİN 'EKS' İFADESİ TEPKİ TOPLADI
Ankara Valiliği'nin ölen vatandaş için TIP terimi olarak "eks oldu" ifadesini kullanması sosyal medyada tepki topladı.
TIP teriminde exitus'un (ölmek) kısaltması olan "eks" ifadesini kullanan Valiliğin açıklaması şöyle:
"Mamak/Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40’da atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir vatandaşımız olay yerinde eks olmuştur. Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."
Mamak/Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40’da atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir vatandaşımız olay yerinde eks olmuştur. Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.
— T.C. Ankara Valiliği (@AnkaraValiligi) September 25, 2023
Bazı sosyal medya kullanıcıları bu ifadenin kullanılmasını saygısızlık olarak nitelendirerek tepkilerini dile getirdi. Sosyal medya kullanıcılarının tepkilerinin bir kısmı şöyle:
Sosyal medya danışmanınız her kimse artık, bu metni yazdıktan sonra iş hayatı "eks" olmalıdır! "Bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." yazmak bu kadar zor olmamalıydı...
— Susma! ???? ???? ヅ (@SepyaZeytin) September 25, 2023
Eks? Ölmüş bir vatandaşımız için ''Hayatını kaybetti.'' veya ''Vefat etti.'' yazmak çok da zor olmasa gerek. Yaptığınız böyle basit bir açıklamada doğru kelimeleri seçmekten dahi aciz misiniz? İnsandan bu kadar mı anlamıyor, halkın hassasiyetlerini bu denli mi önemsemiyorsunuz?
— kedi (@kediperimeri) September 25, 2023
Eks olmuştur nedir be saygısızlar..
— Seni Yazdım Kalbime (@mehmetsuat85) September 25, 2023
(HABER MERKEZİ)