Üç yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın ölümüyle ilgili dava 2 Kasım'a ertelendi: Baronun müdahil olma talebi reddedildi

Üç yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın ölümüyle ilgili dava 2 Kasım'a ertelendi: Baronun müdahil olma talebi reddedildi
Yayınlanma:
A+ A-
Antep’te öldürülen ve cesedi derin dondurucuda saklanan üç yaşındaki Lina Nazlı Erbay davası görüldü. Baronun katılma talebinin reddedildi. Avukat Yıldırım, "Hiçbir şartta çocuğun yaşam hakkı düşünülmemiştir" dedi.

Sinan Şahin


ANTEP - Antep'te öldürülen ve cesedi aylarca derin dondurucuda saklanan üç yaşındaki Lina Nazlı Erbay cinayeti ile ilgili davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşma 2 Kasım'a ertelenirken, Antep Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin müdahil olma talebi kabul edilmedi.

Antep’te darbedilerek öldürülen ve cesedi aylarca derin dondurucuda saklanan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay cinayetine ilişkin görülen davaya Antep 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanıklar Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz, duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Davayı, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adına takip eden avukat Ayça Kara Sığırcı, "Doğrudan soru sorma hakkımızı kullanmak adına sanıkların mahkemeye getirilmesini istiyoruz" dedi. Sanıklar ise duruşma SEGBİS ile bağlanarak katılmak istedikleri söyledi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 2 Kasım'a erteledi.

BARONUN MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ

Antep Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin davaya müdahil olma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Artı Gerçek'e konuşan Baro Çocuk Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi avukat Özlem Kartal, "Mahkeme, sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının talebini kabul etmiş, baronun hiçbir merkezi ve komisyonunun müdahil olma talebi kabul edilmemiştir. Baroların insan haklarını savunma görevi gereğince katılma taleplerinin kabul edilmesi gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

ozlem.jpg
Özlem Kartal

'YAŞAM HAKKINI SAVUNMAK BAROLARIN GÖREVİ'

Artı Gerçek'e konuşan Antep Barosu Çocuk Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi avukat Hacer Yıldırım da davanın kamu vicdanında infial yarattığını söyledi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu davada bir çocuğun korunmasının sadece ebeveynlere ya da aile bağı olan insanlara bırakılmaması gerektiği de açıkça ortaya çıkmıştır. Dava genelinde gerek sanıkların gerekse müştekilerin ifadelerinden anlaşılmaktadır ki bir çocuğun hayatı kullanılarak suç işlenmiş, hiçbir şartta çocuğun yaşam hakkı düşünülmemiştir. Bu dosyada müşteki sıfatıyla dinlenilen annenin çocuğun yaşam hakkı ihlali ve diğer çocuğun ihmali suçlarından Türk Ceza Kanunu'nda belirlenen suçlar yönünden yargılanması gerekmektedir. Baroların da yaşam hakkı özelinde tüm insan haklarının savunulması noktasında öncelikli olarak görevi bulunmaktadır. Bütün bu sebeplerle baronun çocuk hakları merkezinin katılma talebi kabul edilmelidir.”

yildirim.jpg
Hacer Yıldırım

NE OLMUŞTU?

Antep'te yaşayan Melisa İlhan, Abdurrahman Erbay'dan boşandıktan sonra çocukları 3 yaşındaki Lina Nazlı ve 1,5 yaşındaki Naime Ceyda ile birlikte ortaokul arkadaşı Muhabbet Toz'un evinde yaşamaya başladı. Muhabbet Toz'un erkek arkadaşı Mehmet Aksu tarafından çocuklarını rehin alınarak fuhuşa zorlandığını iddia eden Melisa İlhan, Abdurrahman Erbay ile birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Bir kadın bakıcılığını yaptığı söylediği 1,5 yaşındaki Naime’yi polise teslim etti. 3 yaşındaki Lina'nın cesedi ise Seyrantepe Mahallesi’ndeki bir giyim mağazasında, derin dondurucuda bulundu.

Tutuklanan sanık Muhabbet Toz hakkında "Çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "çocuğa karşı eziyet" suçundan ise sekiz yıla kadar hapis cezası istendi. Toz'un erkek arkadaşı tutuklu sanık Mehmet Aksu hakkında ise "çocuğa karşı kasten öldürmeye yardım etme" ve "çocuğa karşı eziyet" 28 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Öne Çıkanlar