Valilik, Şenyaşar ailesinin çadır kurma talebini reddetti
Şenyaşar ailesinin kış ayları nedeniyle 'Şenyaşar ailesi adalet köşesi' olarak adlandırılan Urfa Adliyesi önünde çadır kurma talebi Valilik tarafından reddedildi.
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 287’nci gününde devam ediyor. Ferit Şenyaşar'ın sürdürdüğü nöbeti, anne Emine Şenyaşar sağlık sorunlarından kaynaklı Suruç'taki evinde sürdürüyor.
Adalet Nöbeti’ni sürdüren Ferit Şenyaşar, 7 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazarak, kış aylarında soğuktan korunmak için "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda çadır kurma talebini iletmişti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önündeki çadıra işaret edilen başvuruda, farklı kentlerde ailelerin nöbetlerine destek verildiği belirtilerek, eşit yurttaşlık gereği aynı hakların kendilerine de tanınmasını talep etti.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Valilik yapılan başvuruya ret cevabı verdi. Valilik kararında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunun 22'nci maddesi (parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde toplantı yapılamaz ve gösteri düzenlenemez) ile Urfa Valiliği'nin 4 Şubat 2021'de toplantı ve basın açıklaması için izin verilen yerler arasında Urfa Adliyesi müştemilatının yer almaması gerekçe gösterildi.
KARARA TEPKİ: SOĞUKTAN KORUNMAK AMACIYLA İZİN İSTEDİK
Karara tepki gösteren Ferit Şenyaşar, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanın adliye binası müştemilatının dışında olduğunu belirterek, "2021 yılında günlerimizin çoğu bu bina önünde geçti. Kış aylarındayız, havalar iyice soğudu. Annem yaşı itibarıyla bu soğuklara yenik düştü, hasta. Bugün gelemedi. Türkiye’nin farklı şehirlerinde anneler nöbet tutuyor, devlet bunlar için bütün imkanları seferber ediyor. Biz de kış ayında olduğumuz için soğuktan korunmak amacıyla valilikten çadır kurmak için izin istedik. Valilik bu talebimizi reddetti. Başka kişilere tanınan haklar bize neden tanınmıyor?" diye sordu.
Adliye binası önünde adalet mücadelesinin "Zulüm" altında devam ettiğinin altını çizen Şenyaşar, "Urfa’da bulunan Göbekli Tepe tarihin sıfır noktası olarak kabul edilir. Urfa Adliyesi de hukukun sıfır noktasında. Türkiye’de kişilere göre farklı hukuk uygulanıyor. Burada bizi tutan şey duyarlı ve vicdanlı insanların desteğidir. Urfa Başsavcısı her gün lüks aracıyla önümüzden geçiyor ve bu hukuksuzluğu görüyor. Adaletin bir gün sağlanacağına inanıyor, bu kararlılık ile mücadelemizi sürdürüyoruz" ifadesinde bulundu.
‘SAVCILAR GÖREVİNİ YAPAMIYOR’
Şenyaşar ailesi sanal medya hesabından ise "Altlarında son model makam araçları ile adliyeye giren savcılar korkudan görevini yapamıyorlar. Vicdanlı ve onurlu insanlar tesellimizdir. Şanlıurfa Adalet Sarayı'nda adalet mücadelemiz 287. gününde kararlılıkla devam ediyor" mesajı paylaşıldı.